REKLAMI GEÇ

OSB’DEKİ FABRİKATÖRE YAPILAŞMA MÜJDESİ

OSB’DEKİ FABRİKATÖRE YAPILAŞMA MÜJDESİ

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yapılaşma oranı bölge müdürlüğünün talebi sonrası yüzde 70’e çıkarıldı. Bu değişiklik sorun yaşayan bazı işletmelerin önünü açarken, tüm yatırımcılara fabrikalarını yüzde 20 daha büyütme fırsatı tanıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2017 Perşembe, 18:08

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruluşundan bu yana yüzde 50 emsale sıkışan iş adamları artık biraz daha rahat nefes alacak. Bölge Müdürlüğünün talebi ile bakanlık OSB’deki yapılaşma oranını yüzde 50’den yüzde 70’e çıkardı. Müjdeyi Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Taş; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunduğumuz imar planı dün itibariyle onandı. Bize desteğini hiç esirgemeyen yönetim kurulumuza ve teknik ekibimize, sanayinin gelişmesi için her türlü çabayı sarfeden Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

O DEĞİŞİKLİK NASIL YAPILDI
Denizlili fabrikatörlerin arsalarında yüzde 20 daha fazla inşaat alanına sahip olmaları bir başka bakışla fabrikalarını yüzde 20 daha büyütebilmeleri ciddi bir çalışma sonrasında gerçekleşti. Bölge müdürlüğü önce OSB için jeolojik etüd raporu hazırlayarak onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kapısını çaldı. Geçen yıl Mart ayındaki bu girişim bakanlık yetkilileri tarafından evrak üzerinde incelendikten sonra bir de yerinde tespit edildi. Daha sonra imar planı revizyonu OSB Uygulama Yenetmeliği’ne uygun hale getirilerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na onay için gönderildi. Denizli Nisan ayından bu yana onayı bekliyordu.  Yapılan incelemeler sonrası emsal artışına onay 30 Ekim’de geldi.

NE FAYDASI OLACAK?
Bu değişiklik Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kendi tesisi içinde sıkışıp kalan yatırımcıları rahatlatacak. Fabrika binalarının yeniden projelendirilerek yüzde 20 kapalı mekan hacimleri artırılabilecek. Bu büyümenin aynı zamanda yeni yatırım ve istihdamı da beraberinde getirebileceği kaydedildi.

Diğer yandan Denizli OSB içinde daha önce fabrikalarında tadilat yaparak kapalı alanlarının metrekaresini artıran işletmeler bulunuyordu. Bu durum işletme sahiplerinin zaman zaman idari cezalarla karşı karşıya kalmasına neden oluyordu. Yüzde 20’lik emsal artışı bu tür işletmelerin de sorunlarını çözmüş olacak. Diğer yandan Denizli OSB içinde hala yatırım yapılmamış parseller de bulunuyor. Bu parsellerin sahipleri yatırım yapmaları durumunda alanın yüzde 70’ini kullanabilecek.

TAŞ: SANAYİCİMİZİN ELİ GÜÇLENECEKTİR
Denizli’de 4 milyon 350 bin metrekarelik Organize Sanayi Bölgesi’nin herşeyiyle yakından ilgilenen Bölge Müdürü Ahmet Taş, emsal artışına ilişkin düşüncelerini paylaştı. Değişikliğin sanayicinin elini güçlendireceğini söyleyen Taş; “Burası Denizli ekonosinin can damarı 181 işletmeye sahip 25 bin çalışanın yer aldığı çok önemli bir merkez. İşletmeler sahip oldukları arsaların bugün itibariyle sadece yüzde 50’sini kullanabiliyordu. Ancak yeni imar planının onaylanması ile birlikte şimdi yüzde 70’ini kullanabilecekler. Şu anda Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa metrekare fiyatı 80 Dolar civarında. Sanayicilerimizin bu fiyatlara yeni arsa almaları çok ciddi bir maliyet olurdu. Ancak mevcut fabrika arsası içerisinde yüzde 20 daha fazla yapılaşmaya gidebilecek olmaları sanayicilerimizin elini güçlendirecektir. OSB yönetim kurulumuz bu konuyu çok önemsiyor. Yönetim kurulumuzun destekleri ile imar planımız onaylandı. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83