REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci kadın girişimcileri ağırladı

Bakan Zeybekci kadın girişimcileri ağırladı

TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Başkan Erdoğan, oda olarak aktif kadın girişimci sayısını artırmak için her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2018 Cuma, 12:47

Ziyarete TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile kurulun İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar ve koordinatörü DTO Başkanı Uğur Erdoğan katıldı. Buluşmada Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Denizli eski Milletvekillerinden Mehmet Yüksel de yer aldı.

TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar, üyelerini tanıttı. Akça Acar, kadın girişimciler olarak gerek DTO’nun gerekse Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin her daim yanlarında olduğunu bilmek, iş yapma hevesleri ile özgüvenlerini artırdığını söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “KADINLAR, DAHA ETKİN OLMALI”
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise, büyük bir özveriyle toplumsal sorumluluğunun gereğini de yerine getirmeye çalışan kadın girişimcilerle, daha güzel işlere imza atacaklarını ifade etti.

Erdoğan, “Kadın girişimcilerimize, Ticaret Odamızda kendilerine özel bir yer, toplantı salonu ile sekreterya vereceğiz. Bu yöndeki hazırlıklarımız devam ediyor. Her türlü faaliyetlerinde de tüm imkanlarımızla destek olacağız. Nisan’da ekibi daha da güçlendireceğiz. Bizler burada olduğu gibi kadınlara sivil toplum kuruluşlarında ve memleketi yönetmede daha fazla yer vermek düşüncesindeyiz” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ: “GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ ÖNEMLİ”
Denizli’den girişimci kadınları ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, dünya ekonomisi, ihracat ve ticaretle ilgili kısa değerlendirmede bulundu.

Bakan Zeybekci, “27 Şubat’ta Avrupa Birliği Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı zirvesine davet ettiler. Zirvenin ana maddesi Gümrük Birliği’nin güncellenmesi olacak. Bu Türkiye açısından önemli fakat Gümrük Birliği’nin güncellenmesinde asıl faydayı Avrupa Birliği görecek. Türkiye’ye 3 faydası varsa, Avrupa Birliği’ne 5 faydası olacak. Ama kendileri tarafından oluşturulan algıya bakacak olursak, Türkiye’ye verilmiş bir lütuf gibi görüyorlar. Aslı öyle değil; hatta bundan asıl kar sağlayacak olan da Avrupa Birliği’nde bize en çok karşı gözüken Almanya” diye konuştu.

BAKAN ZEYBEKCİ: “2018’E DAİR BEKLENTİLER OLUMLU YÖNDE”
Dünya ekonomisiyle ilgili olarak 2018’de tüm beklentilerin pozitif yönde olduğunun da altını çizen Bakan Zeybekci, “2018 beklentilerine baktığımızda ise, Türkiye dünyadan daha fazla pozitif bir durumda. Çünkü bizim birinci ticaret ortağımız Avrupa Birliği. İhracatımızın %7’sini Avrupa Birliği’ne yapıyoruz. Avrupa Birliği’nin büyümesi, 2017 yılına göre daha da hızlanarak artacak. Onun da özellikle bizlere yani Denizli ihracatına önemli bir etkisi olacaktır. Dünya ticareti gelişecek. 2018’de dünya ticaretinde net bir artış trendi ve beklentisi var. Bunun Türkiye’ye de etkisi olacak” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ: “İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ”
2017’de dünyada ilk üç çeyreğe bakıldığı zaman Türkiye’nin en hızlı büyüyen OECD ve G20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını hatırlatan Bakan Zeybekci, “2017 sonu itibarıyla açıklanan verilere baktığımızda da geleceğe dair beklentilerimizi biraz daha artırıyoruz ve Mart ayının sonunda açıklanacak 2017’nin 4. Çeyreğindeki verilerde daha iyi olacağımıza inanıyoruz. O nedenle, özellikle bu dönemde ülkemiz açısından negatif algı propagandalarına negatif beklentilere itibar edilmemelidir. 2018’de 65 bin civarında olan ihracatçı sayımızı aktif ihracatçı olarak 100 bine çıkaracağız. Şu an aktif ihracatçı sayımız 30 bin civarında. Son 5 yılda ihracat pazarında kalan şirket sayısı ise, 10 bin civarında. Biz aktif ihracatçı sayımızı e-ticaret sayesinde yüz bine çıkarmayı umuyoruz. Dünyada e-ticaretin hacmi kendi içinde her yıl %15-16 civarında artarak ilerliyor. Yani devasa bir dalga geliyor. Bu dalga bizi ya altına alacak ya da biz bu dalganın üzerine çıkarak sörf yapacağız. Kendi gayretimizle ve dalganın da hızıyla, Türkiye bu mesafeyi çok daha hızlı kat edecektir. Türkiye’de değerlendirmediğimiz tüm imkanı ve kaynaklarımızı bu seferberlik ile ihracata dönüştüreceğiz. Mesela el sanatları, küçük esnaf, halı tezgâhları gibi akla gelebilecek tüm üretim kaynaklarını dünya piyasasına sereceğiz. Bu küçük ölçekli bir KOBİ de olabilir; bir esnaf ya da sanatkar usta da olabilir. İki kadın veya tek başına bir hanımefendinin yaptığı bir üretimde olabilir. Bunların her biri, dünyadaki e-ticaret sisteminde yer alacak. Elinde dokuduğu halı ile o halıyı dokurkenki tüm aşamalarını e-ticaret sistemlerine yükleyeceğiz. Üretici, o kişilerle muhatap da olmayacak. Arada bizler olacağız. Ekonomi Bakanlığı olarak içerisinde olacağımız bu işi Eximbank’la yürüteceğiz. İhracatla ilgili tüm işlemleri Eximbank yapacak. Lojistiğini, teslimatını ve tahsilatını biz sağlayacağız. O işin başındaki üretenin böyle bir imkanı yok çünkü. Anadolu’nun en ince kılcal damarlarına kadar bu imkanı sağlayacağız ve tüm üreticileri ihracatçı yapacağız. İhracat seferberliği başlatacağız. Bu konunun üzerinde çalışıyoruz. Aile Bakanlığımız ile bir projemiz var; onunla ilgili de çalışıyoruz. İhracatçı birliklerimizle de bu konuda çalışıyoruz. Ayrıca, TOBB’la da çalışacağız. Ne yapacağız ne edeceğiz, Türkiye’den yüz bin tane ihracatçıyı Dünya piyasalarına aktif ihracatçı olarak kazandıracağız. Ondan sonraki hedefimiz ise iki yüz bin aktif ihracatçı olacak. Bu sayede gerçekleştirilen ihracatın ülke ekonomisine katkısıyla, müthiş bir potansiyel elde etmiş olacağız. Ve çok daha güçlü hale geleceğiz” diye konuştu.

TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar, konuşmasının sonunda Bakan Zeybekci’ye günün anısına bir hediye takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90