REKLAMI GEÇ

Keçeci ile Erdoğan’dan ekonomi ve dış politika çağrısı

Keçeci ile Erdoğan’dan ekonomi ve dış politika çağrısı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oyuna sunulduğu referandumun geride kaldığını söyleyen Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci ile Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, milletin sandıklara gidip iradesini ortaya koyduğunu hatırlattı, Türkiye’nin artık ekonomi ve dış politikaya odaklanması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, toplumun kutuplaşmaması için siyasi iradenin toplumun tüm kesimine mesaj vermesi gerektiği açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2017 Pazartesi, 11:51

 

Referandumun geride kaldığını, halkın özgür iradesine herkesin saygı duyup, 80 milyonun kucaklaşması gerektiğini belirten iş dünyası, artık ekonomi ve dış politikaya odaklanılması gerektiğini açıkladı.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, halkın sandıklara giderek iradesini ortaya koyup tercihini yaptığını söyledi. Artık geleceği odaklanılması gerektiğini söyleyen Keçeci, “Siyasi irade, öncelikle milletin kutuplaşmasını önlemeli ve geleceğimizin kavgaya kurban edilemeyecek kadar önemli olduğu mesajını toplumun tüm kesimlerine vermelidir. Biz sanayiciler olarak her zaman olduğu gibi üretmeye devam edeceğiz. Şu andaki beklentimiz biraz daha ekonomiye ve dış ilişkilere odaklanılmasıdır” dedi.

“PİYASALARIN SÜRPRİZ YAŞATMAMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ”
Ekonomide çok acil ihtiyaçlar bulunduğunu açıklayan Keçeci, bir süredir siyasi gündemin yoğunluğu nedeniyle ikinci plana itilen ekonomi gündemi yine ilk sıradaki yerini alması gerektiğini ve makro düzeyde iyileştirme çalışmalarına başlanılmasını istedi. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “ Kısa vadede piyasaların herhangi bir sürpriz yaşatmaması en büyük arzumuzdur. Sonrasında ise iş dünyasına vaat edilen tüm destekler ve bürokratik çarkların hızlanmasını sağlayacak tüm düzenlemeler hızlıca hayata geçirilmelidir. İnanıyorum ki sadece sanayicilerin değil, tüm özel sektör temsilcilerinin talepleri bu yöndedir. Diğer taraftan özellikle üretici ihracatçılarımızın Avrupa Birliği ile diyaloglarımızın artacağı ve uzlaşmanın merkezde olduğu bir dış politika sürecine ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle Suriye ve Irak tarafındaki siyasi gerginliğin ekonomiye yansımalarının olumsuz olduğu bu dönemde, daha fazla siyasi gerginlikten kaynaklı ekonomik gerginlik ihtiyacımız olan en son şeydir. Artık yarına odaklanmalı, ortak bir vizyon ve hedef etrafında toplumu birleştirip geleceğe birlikte yürümeliyiz” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİ EL ELE VERMELİDİR”
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, referandum sonucunun Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Ülkenin önemli bir süreci geride bıraktığını vurgulayan Erdoğan, “Türk milleti sandığa giderek tercihini yapmıştır. vatandaşımızın, referandumdaki tercihi ne olursa olsun, yeni süreçte Türkiye’nin gerek ekonomi gerekse demokrasi ve özgürlükler anlamında daha iyi noktalara ulaşması için el ele vererek çalışacağına inanıyorum” dedi.

Halkın tercihini yapıp, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetilmesi konusunda bir irade ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Uğur Erdoğan, “Türkiye yönünü belirlemiş, geleceği görmek artık daha da mümkün olmuştur. Ülkemizin odaklanacağı tek bir nokta vardır; o da güçlü Türkiye hedefidir. Artık tek derdimiz, ekonomi olmalıdır. Halkımızın refah seviyesini daha da yükseltmek olmadır. Gün birlik olma günüdür. Herkes, bundan sonraki süreçte vatanımız için el ele vermek durumundadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90