REKLAMI GEÇ

Denizli Ticaret Odası’ndan uluslararası panel

Denizli Ticaret Odası’ndan uluslararası panel

Denizli Ticaret Odası tarafından, Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’nun ikincisi gerçekleştirildi. Sempozyuma farklı illerden akademisyenler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2019 Pazartesi, 12:54

2. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’nun PAÜ Eğitim Fakültesi binası Engin Aksel Konferans Salonu’ndaki Oda ve Borsaların Ekonomik Kalkınmadaki Rolü Paneli’ne DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tuncer konuşmacı olarak katıldı.

Denizli ekonomisi üzerine genel bir değerlendirme yapan Tuncer, Denizli’nin kalkınmasında Denizli Ticaret Odası’nın rolünü anlattı. Avrupa Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı kaynaklı projeler hazırlayıp uyguladıklarını dile getiren Tuncer, “Avrupa Birliği tarafından fonlanan, 5 Milyon Euro bütçeli Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulamaya başlayacağız. Makina ve ekipman teminine dönük çalışmalarımız devam etmektedir. AB’den 5 milyon Euro’luk hibe almaya hak kazanan TOBB’a bağlı iki odadan biri olarak DTO’nun destek aldığı Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin hayat bulmasına çok yaklaştık. 93 yıllık oda tarihimizde, bir ilki gerçekleştirdik! Projemiz, Denizli’de en büyük bütçeli hibe destek programı olarak tarihe geçti. Gerekli araştırmaları tamamladık; makine alımlarının ihalesi aşamasına kadar geldik. Öte yandan, birkaç ay önce DİP’i yani Denizli İndirim Programı’nı başlattık… 12 sektörde yurt genelindeki 126 adreste, üyelerimize özel indirim imkânı oluşturduk. İndirim programımız, ülkemizde içerik anlamında yerel bir girişim olarak ilktir” dedi.

“GİRİŞİMCİLİKLERİ İLE BİLİNEN DENİZLİLİLERİ, GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Oda yönetimi olarak, göreve geldikleri günden bu yana gerek vatandaşların gerekse üyelerinin, fuarlar ve eğitimler gibi çeşitli faaliyetlerle mesleki donanımlarını artırıp, çağın rekabet koşullarına hazır hale gelmelerini sağlamaya çalıştıklarını da ifade eden Tuncer, “Girişimci ruhları, ekonomimize kazandırmayı önemsiyoruz. Çünkü ekonomik kalkınmanın ana unsurlarından birinin, iyi yetişmiş girişimci bireylerin, iş hayatına kazandırılması olduğuna inanıyoruz… Girişimciliği yeni iş imkânı, yeni iş yerleri ve yeni istihdam oluşturması için, var gücümüzle destekliyoruz. İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte Denizli Ticaret Odamızda düzenlediğimiz Girişimcilik Eğitimlerimiz, büyük ilgi görüyor. Girişimci bireyler, ekonomik kalkınmamıza sinerji kazandıracaktır” diye konuştu.

AB fonlarını da kullanarak çok sayıda toplumsal projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Tuncer, son 2 yılda 7 gün 24 saat online hizmet verir hale getirdikleri Denizli Ticaret Odası’nın iş birliklerinin yanında iş dünyasını yakından ilgilendiren çok sayıda birimi kendi binası bünyesine kazandırarak hizmeti tek elden, kolay bir şekilde üyelerinin ayağına götürdüğünü aktardı.

Denizli Ticaret Odası’nın kadınların ekonomide yer almasını önemsediğini kaydeden Tuncer, “DTO olarak, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu, Denizli İş Kadınları Birliği Derneği DİKAB’ın ev sahipliğinde, Coca-Cola ve Anadolu Vakfı’nın desteğinin yanında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Kız Kardeşim Projesi, yoğun ilgi gördü” diye konuştu.

Özel Denizli Empati Danışmanlık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Şirketi’nin sahibi olan Tuncer, Denizli’nin bu geçmişine tarım, hayvancılık, sera, sağlık ve özel eğitimdeki başarılarıyla yeni halkalar eklediğine de dikkat çekti. Tuncer, DTO’nun organizasyondaki paydaşlarından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ile, panel öncesinde kurumları arasında yürürlüğe girecek Kardeş Oda İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

Panelin sonunda, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar da, Mersin ve Silifke ile kurumları hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90