REKLAMI GEÇ

DTO; Düşük faizli kredi yolunu açtı

DTO; Düşük faizli kredi yolunu açtı

Denizli Ticaret Odası, inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla konut kampanyası başlattı. Kampanya doğrultusunda DTO üyesi müteahhitlerden alınacak konutlar için 5 banka ile düşük faizli kredi anlaşması yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2019 Çarşamba, 16:30

Denizli Ticaret Odası “Herkes İçin Konut Desteği” adı altında kampanya başlattı. İnşaat sektörüne hareketlilik kazandırmak ve ev sahibi olmak isteyenlere de düşük faizli kredi imkanı sağlamak amacıyla başlatılan kampanyanın tanıtımı, Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Tanıtım toplantısına DTO Yönetim Kurulu üyeleri ile anlaşma yapılan banka yetkilileri de katıldı.

Konut sahibi olmak isteyenlerin odaya kayıtlı müteahhitlerden konut almaları durumunda Akbank, Halkbank, Yapıkredi, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans Bankası’nın ihtiyaç sahiplerine yüzde 0.98 oranı ile kredi vereceğini söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Kampanyayı, inşaat sektöründeki üyelerimizin alım satımlarda yaşadığı sorunları azaltmak, bürokratik işlemleri daha hızlı aşmak ve sektörün iş hacmi ile verimliliğini artırmak için başlattık” dedi.

“KAMPANYA İÇİN 4 AY ÇALIŞTIK”
Denizli’de gün itibarıyla yaklaşık 3 bin satışa hazır konut bulunduğunu da sözlerine ekleyen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Oda olarak, şehrimizde oluşan konut stokunun eritilmesine yönelik bir fikirle yola çıktık. İkame amaçlı konut üreten inşaat müteahhitlerinin bulunduğu 3’üncü Meslek Komitemiz ile yönetim kurulumuzun uhdesinde, 4 ay boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Buradaki temel hedef, yüksek faiz oranlarından kaynaklanan satışlardaki azalmaya, çare olmak. Fizibilite çalışmamızda gördük ki, acil nakit ihtiyacı duyan müteahhitlerimiz, uygun faiz oranı bulması durumunda, konut isteyen alıcılar ile ilimizde faaliyet gösteren banka ve finans kuruluşları arasında bir koordinasyon sağlayarak çözüm üretebiliyor. Bu arada, piyasadaki güncel oranlar yerine, makul oranları sağlayarak, aradaki farkın müteahhit firma ve bankalar arasındaki anlaşmalar ile giderilebileceğini de tespit ettik. Bu konuda bankaların temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik ve bazı bankalarımızla iş birliğine gittik” diye konuştu.

“DTO’NUN KEFİLLİĞİ YA DA TAAHHÜDÜ YOKTUR”
Kampanyada Denizli Ticaret Odası’nın kesinlikle kefilliğinin ya da taahhüdünün olmadığının da özellikle altını çizen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Kampanyamız, elinde 5 adet satılık konut bulunan müteahhit ile 500 tane satılık konutu bulunan müteahhidin aynı kefede yer alabileceği bir çalışmadır. Konut alacak vatandaşlar, dilediği müteahhit firmaya başvurarak kampanyamıza destek veren ilgili banka ve finans kuruluşları iş birliğiyle, 0.98’den başlayan oranlar ile kredi kullanımı şansı elde edebilecek. Ancak, satış ile ilgili şartlar alıcı ve satıcı arasındaki anlaşmayla belirlenecek! Bu noktada, DTO ile kampanyamıza katkı sağlayan ilgili bankaların müdahalesi söz konusu olmayacak. Kampanyamızın tanıtımı için, kentimizin çeşitli yerlerine odamızın girişinde de gördüğünüz afişlerimiz asılmaya başlandı. Ayrıca bilboardlarda, halk otobüslerinin içleri ile arkalarında ilanlarımız olacak. Odamızın web sayfası ile sosyal medya hesapları gibi internetteki iletişim noktalarından, halkımız bilgilendirilecek. Yazılı, görsel ve işitsel medyamızda kullanılacak ilanlar ile daha geniş kitlelere ulaşılacak. Kampanyamıza katılan firmaların konutlarına ise, kampanyaya dair bez brandalar asılacak. Kampanyamız sayesinde, ilimizde stok halinde bekleyen konutların %10’luk kısmının satışına bile yol açabilmek, bizim açımızdan başarı olacaktır. Zira böyle bir oran, piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirecektir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90