REKLAMI GEÇ

DTO üyelerine fuarda yalnız bırakmadı

DTO üyelerine fuarda yalnız bırakmadı

Denizli Ticaret Odası, 23 üyesine, dünyanın en önemli gıda ve içecek fuarı olan Anuga Fuarı’nda araştırma yapma, Almanya’nın Köln kentinde sektörel inceleme ve iş gezisi yapma fırsatı sundu. Fuarda, stant açan 6 Denizlili firma ürünlerini tanıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2015 Çarşamba, 14:27

Köln’de gerçekleştirilen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı, 33. kez kapılarını açtı. 100 ülkeden 7 bin firmanın yer aldığı fuara katılan Denizlili 6 firma stant açtı.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal, Meclis üyeleri Hüseyin Kaçar ile Muhammet Alan’ın da aralarında bulunduğu Denizli Ticaret Odası heyeti, Denizlili firmaları fuarda yalnız bırakmadı. Denizlili firmaların stantlarını ziyaret eden DTO Heyeti, başarı diledi, ilin tanıtımına katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

denizli-dto-anuga-fuari-denizli-damgasi-ic-3

FUAR DIŞINDA ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRDİLER
Heyet, fuar dışında, Düsseldorf Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın’ı makamında ziyaret ederek, karşılıklı görüş alışverişi yaptı. Denizli Ticaret Odası heyeti ve fuara katılan Denizlili firmalar, Almanya’nın öncü gıda firmalarından olan Kühlhaus ve Merchahadising Handel Promotion ile ikili iş görüşmeler gerçekleştirdiler.

ÖZER: “DENİZLİ’NİN ANUGA FUARI’NDA TEMSİL EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Fuar ile ilgili değerlendirmeler yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yurtiçindeki ve yurt dışındaki fuar ve iş gezilerine devam ettirdiklerini belirtti.

Özer, “Denizli Ticaret Odası olarak 23 üyemize, dünyanın en önemli gıda ve içecek fuarı olan Anuga Fuarı’nda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’in yüzde 50 desteğiyle araştırma yapma, Almanya’nın Köln kentinde sektörel inceleme ve iş gezisi yapma fırsatı sunduk” dedi.

denizli-dto-anuga-fuari-denizli-damgasi-ic

KOSGEB’in yurt dışı gezisine öncülük etmesinin iş adamları için büyük kolaylık sağladığını söyleyen Başkan Özer, “Denizli Ticaret Odası olarak yurt dışı mecralarda yeni pazar arayışlarına ek olarak yeni teknoloji ve ürünlerin takibinin yapılmasını önemsiyoruz. Oda olarak, bu tür inceleme amaçlı iş seyahatlerini destekliyoruz. Çünkü gidilen bölgelerde ticarete başlanması, hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı olarak geri dönmektedir. Bunun somut sonuçlarını önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda görmüştük. Bizlere yurtdışı fuar ve iş gezisi desteğini esirgemeyen KOSGEB’e çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünyanın büyük ve önemli bir gıda fuarında Denizli’nin temsil edilmesinin de çok önemli olduğunu belirten Başkan Özer, “Bu yıl fuarda altı Denizlili firmamız stand açmış. İlimizde özellikle son yıllarda tarım ve gıda yatırımlarının arttığı bir dönemde Denizli’nin de gıda sektöründe var olduğunu göstermek çok önemliydi. Denizli Ticaret Odası olarak firmalarımıza ilimizi temsil etmeleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Umarız, firmalarımız, Anuga’da sağlamış oldukları bağlantılarını sürdürürler ve böylece ekonomimize katkı sağlarlar” dedi.

denizli-dto-anuga-fuari-denizli-damgasi-ic-2

SARIKAYA: “ANUGA FUARI, GIDA SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Fuar izlenimlerini paylaşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, tekstil, makine ve mermer sektörleriyle ilgili birçok fuarı takip ettiğini belirterek, Anuga Fuarı’nın dünya gıda sektörü için çok önemli olduğunu ifade etti.

Fuarda, dünya pazarına hitap eden markalar ile potansiyel alıcıların bir araya geldiğini gözlemlediklerini aktaran Sarıkaya, “Gıda ile ilgili çeşitliliğe göre branşlaşan ham madde üreticileri, ham maddeyi mamule çeviren ara üreticiler, ürünün pazarda güçlenmesini sağlayan ambalaj üreticileri, distribütörler, ürünün tüketiciye ulaşmasını sağlayan perakende mağazaları, fuar alanında dev bir gıda ticareti ağı oluşturmuştu. Ayrıca fuarda, fırınlanmış ürünler, tatlılar, pastalar, içecekler, süt ürünleri, dondurma, sağlıklı yiyecekler, hazır yiyecekler, yiyecekleri koruma tekniği ve pişirme ekipmanları gibi ürün ve malzemeler sergilenmişti” dedi.

denizli-dto-anuga-fuari-denizli-damgasi-ic-1

Anuga’nın gıda sektörü ile bağlantıları olanların mutlaka incelemesi gereken bir fuar olduğunu söyleyen Sarıkaya, “Fuarda 150’ye yakın Türk firması Anuga Fuarı’nda boy gösterdi. Bu firmaların büyük çoğunluğu (yaklaşık yüzde 85’i) Türkiye’den giderken, geri kalan firmalar da yurtdışında yaşayan Türkler tarafından kurulan stantlardı. Genel olarak bakıldığında firmalarımız, belli bir seviyenin üstündeydi ve fuarda çok fazla ilgi görüyordu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90