REKLAMI GEÇ

Ekonomiye odaklanmalıyız

Ekonomiye odaklanmalıyız

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, artık 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nin geride kaldığını belirterek, başta ekonomi olmak üzere işlerin devamı noktasında gerekli adımların atılmasının önemli olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2015 Cuma, 11:49

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde halkın, yine iradesini ortaya koyarak Türkiye’nin yeni meclisini belirlediğini ifade eden Başkan Özer, “Hem iktidar hem de muhalefet partilerini temsilen seçilen milletvekillerimizin; il genelinde yerel, ülke genelinde ise ulusal menfaatlerimiz doğrultusunda çalışacaklarına inancımız tamdır. 26. Dönem Meclisimizde temsil edilecek bütün partilerimizi kutluyor, tecelli eden bu sonucun ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

SEÇİM SONRASI TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇILDI
Seçimler sonrasında Türkiye’nin önünün açıldığına inandıklarını vurgulayan Özer, “7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında koalisyon hükümetinin kurulamaması üzerine milletimiz yeniden 1 Kasım’da sandık başına gitmiştir. 7 Haziran’da verilen mesajın en iyi şekilde değerlendirildiğini gördük. Milletimiz, demokrasinin gerektirdiği şekilde tercihini yapmış ve seçimini de tek başına iktidardan yana kullanarak, bugün istikrara olan inancını tekrarlamış ve geleceğine sahip çıkmıştır. Halkımızın sandıkta verdiği bu destek ve mesajla, ülkemizin önünün açıldığına inanıyoruz” diye konuştu.

EKONOMİK İHTİYAÇLARA CEVAP VERİLMELİ
Artık, toplumun her kesiminin sosyo-ekonomik beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verilmesine odaklanılması gerektiğine işaret eden Özer, “Ülkemiz, bugün gerek dünyada geldiği nokta gerekse bulunduğu jeostatejik konumu itibariyle doğrudan yada dolaylı yansıyan bazı sorunlarla karşı karşıyadır. Bu nedenle hepimizin önceliğinin huzur ve ekonomik istikrarın yeniden tesis edilmesi olduğunu düşünüyoruz. Seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye’nin geleceğini düşünmek zorundayız” şeklinde konuştu.

HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETME ZAMANI
“Hem Denizli’miz için hem de ülkemiz için hangi siyasi parti temsilcisi olursa olsun artık birleşme zamandır, hep birlikte çözüm üretme zamanıdır” diyen Özer, “Seçtiğimiz kişilerin artık siyasi kimliklerini bir yana bırakarak çalışmalar yürütmelerini bekliyoruz. Hem iktidar hem de muhalefet partilerini temsilen seçilen milletvekillerimizin; il genelinde yerel, ülke genelinde ise ulusal menfaatlerimiz doğrultusunda çalışmaları gerekmektedir” dedi.

YENİ ANAYASA HAZIRLANMALI
Özer, yeni anayasanın hazırlanması gerektiğine de vurgu yaparak, “Sadece siyaseten değil, ekonomik ve toplumsal olarak da yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacımız olduğu muhakkaktır. Anayasanın yenilenme süreci en az içeriği kadar önemlidir. Yeni anayasa, katılımcı bir yaklaşımla hazırlamalıdır. Türkiye, kendisini oluşturan tüm unsurları ile kaynaşmalı, farklılıklar içinde bütünleşmeli ve yeni anayasa konuşarak, tartışarak ve uzlaşarak yapmalıdır. Dolayısıyla tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte genel kabul gören bir anayasanın hazırlaması çok önemlidir. Yeni anayasa; insan odaklı, hak ve özgürlükleri teminat altına alan daha kaliteli bir demokrasiye uygun olmalıdır. Toplumumuzun ve yeni meclisimizin bu kenetlenmeyi sağlaması durumunda Türkiye büyüyecek ve daha da gelişecektir” diye konuştu.

g20-zirvesi-ic

G20’DE DENİZLİ’Yİ NECDET ÖZER TEMSİL ETTİ
Dünya liderlerinin bir araya geldiği ve Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 Zirvesi’ni değerlendiren Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Zirvede öne çıkan konuları değerlendirdi, Türkiye için taşıdığı anlamı ifade etti.

Zirveye TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak toplantıya katıldığını ve dolayısıyla da Denizli’yi temsil ettiğini belir­ten Necdet Özer, zirvede iş dünyası olarak gelişmiş 20 ülkedeki istihdam ve gelişimin gelirlere dağılımı gözlemleme imkanı bulduklarını söyledi.

Belek Turizm Bölgesi’nde düzenle­nen G20 toplantıları kapsamında, “B20 Hoş Geldiniz Resepsiyonu” gerçekleştirdiklerini hatırlatan Özer, resepsiyona TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile seçkin konukların katıldığını anlattı. Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Er­doğan’ın liderliğinde tüm kurumların G20 organizasyonunu çok iyi bir şekilde hazırlayıp yürüttüğünü dile getirdi.

g20-zirvesi-2

Paris’teki saldırıların zirvede ön pla­na çıktığını belirten Özer, terör olayları­nın iş dünyasını tedirgin ettiğini,  güvenliğin iş dünyası için ­de birinci öncelikli bir mesele olduğuna vurgu yapıldığını söyledi.

G20 kapsamında iş adamlarının fikir­lerinin oldukça önemsendiğini vurgula­yan Özer, “Fikirlerimizin yansımalarını liderlere verilecek B20 bildirisinde görülecek. Her detayı içermeyebilir, ancak ana mesaj ve fikirlerinizin özü orada yer alacak. İnşallah bura­dan güzel bir sonuç çıkacak” diye konuştu.

 Eylem planında iş dünyasının beklentilerini detaylıca yansıtıldığını an­latan Özer, “Birçok yapısal reform ve po­litika önerilerini bu planda görmekten mutluluk duyacağız. Çok etkili bir plan olacak” dedi.

mavi-yakalilar-ic-1

ÜRETİMİN TEMEL TAŞI MAVİ YAKALILAR
Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sahipliğinde, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yürütücülüğünde, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli İhracatçılar Birliği ortaklığında, Başarı Tekstil, Bez Tekstil ve Kaynak Tekstil iştirakiyle “Üretimin Temel Taşı Mavi Yakalılar” projesi hayata geçirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 368 bin 533 liralık desteği ile başlatılan “Üretimin Temel Taşı Mavi Yakalılar” projesi Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor, koordinatörlüğünü ise okul öğretmenlerinden Ayten Karataş üstleniyor. Tekstil Teknolojisi Alanı Atölye şefi Nimet Avcı, okul öğretmenleri Ebru Eren ve Emine Kar projede görevli bulunuyor. 

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özkan Haybat, Bilal Gören ile Ramazan Çelikkol, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi bölümünü ziyaret etti. 

Proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Ayten Karataş, hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin arttırılması yanında verimlilik ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasının öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “Biz, tekstil sektörünün istihdam gücünü arttırmayı hedefleyerek, üretim ve ticaret altyapısını geliştirmeye katkıda bulunmayı amaçladık. Denizli’deki iş gücüne katılım oranı içinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu sayısını yüzde 10 arttırmayı hedefledik. Mesleki eğitim veren Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi alanının eğitim altyapısını iyileştirerek Denizli’deki iş gücüne katılım oranını yüzde 57,7’nin üzerine çıkarmayı; öğrenci sayımızı, iki eğitim-öğretim yılı sonunda 132’den 180’e çıkarmayı ve bölgede iki yılsonunda yüzde 5’lik istihdam artışı sağlamayı hedefledik” dedi.

Projenin özel amacının Denizli tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların ‘mavi yakalı’ ihtiyacının karşılanmasını sağlamak olduğunu anlatan Karataş, “Türkiye İş Kurumu 2013-2014 verilerine göre ilimizde tekstil sektörünün yaklaşık 4 bin 500 olan eleman ihtiyacının yüzde 4’ünü karşılamak, mesleki eğitime yönelen öğrenci sayısını arttırmak ve mesleki eğitim alan gençlerin sektöre yönelmesini sağlamaktır” diye konuştu.

mavi-yakalilar-ic

Başkan Necdet Özer ise, bölümün ve projenin tekstil sektörü açısından önemli olduğunu belirterek, Denizli Ticaret Odası olarak sosyal sorumlulukları gereği “Üretimin Temel Taşı Mavi Yakalılar” projesi ortağı olduklarını söyledi. Özer, Oda olarak Denizli için bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.  

andoid-ic

DENİZLİ TİCARET ODASI CEP’TE
Denizli Ticaret Odası, bilgi ve mobil teknolojilerini kullanarak yeni bir projeye daha imza attı. Yaklaşık üç ay süren fizibilite çalışmaları sonrasında Denizli Ticaret Odası, iOS ve Android mobil uygulamaları AppStore ve Google Play`de yerini aldı.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, üyelerine her geçen gün yeni hizmetler sağladıklarını belirterek, geçtiğimiz aylarda üyelerinin cari dönem aidat ödemeleri, geçmiş dönem aidat ödemeleri ve belge talebi işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla sistemler geliştirdiklerini hatırlattı. Bu hizmetlerin www.dto.org.tr adresinden gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Necdet Özer, “Şu anda üyelerimiz internetten ‘borç ödeme’, ‘Faaliyet Belgesi’, ‘Kayıt Sureti’, ‘İhale Belgesi G Bendi’ ve ‘Ortak Pay Belgesi’ alma işlemlerini gerçekleştirebiliyor” dedi. 

Amaçlarının Denizli Ticaret Odası üyelerinin daha kaliteli ve daha hızlı hizmet alabilmesini sağlamak olduğunu, bu sebeple de yeni bir hizmeti daha üyelerine sunduklarını vurgulayan Özer, “Denizli Ticaret Odası isimli mobil uygulama ile üyelerimiz iOS ve Android işletim sistemine sahip tabletler ve cep telefonları ile Denizli Ticaret Odası tarafından yayınlanan duyurulara, üye bilgilerine, haberlere, etkinliklere, yayınlara ulaşabilecek ve aidat borçlarını öğrenebilecekler” diye konuştu.

Firma rehberinin daha kullanılışlı hale getirildiğini açıklayan Özer, şöyle konuştu: “Herhangi bir firma araması yapılıp, ‘Adrese git’ kısmına basıldığında telefondaki navigasyon uygulaması kullanılarak mevcut konumunuzdan firmanın adresine ulaşım bilgisi sağlanmaktadır. Ayrıca aynı firmanın telefon ve e-postası sistemimizde güncel ise bu bilgilere de bir tuşla arama ve e-posta gönderimi yapılmaktadır. Burada özellikle firmalarımızın Denizli Ticaret Odası kayıtlarını güncel tutmalarında fayda olduğunu belirtmek istiyorum. Yeni hizmetlerimizin üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

ergonomi-eğitim

DTO PERSONELİNE ERGONOMİ EĞİTİMİ
Denizli Ticaret Odası ile ilçe ticaret odalarında görev yapan personele, “Ofis Ortamında Ergonomi Eğitimi” verildi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt tarafından gerçekleştirilen eğitimde, masa başında, bilgisayarlı ya da bilgisayarsız çalışma esnasında farkına varılamayan yanlış duruşlar ile günlük hayatta yapılan yanlış hareketler sonucunda oluşan sağlık sorunları ele alındı.

Uygulanacak basit egzersizlerle sağlık sorunlarının önlenebileceğini ifade eden Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, günlük hayatta ve çalışma ortamında yapılabilecek egzersizleri uygulamalı olarak anlattı.

Eğitimin ikinci bölümünde Denizli Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Akaya Gündoğan tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgiler verildi.

geka-ziyaret-ic

GEKA’DAN DENİZLİ TİCARET ODASI’NA ZİYARET
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata ve beraberindeki heyet, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’i makamında ziyaret etti.

GEKA Genel Sekreteri Alata’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özer, Denizli’nin kalkınması için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da çeşitli projeler gerçekleştireceklerini söyledi. 

Genel Sekreteri Alata ise GEKA’nın faaliyetleriyle ilgili kısa bilgiler vererek, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar ve projeler için Başkan Özer’e teşekkür etti.

kaleici-dernegi-ziyaret-ic

DENİZLİ TİCARET ODASI, KALEİÇİ DERNEĞİ’Nİ AĞIRLADI
Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’i ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Dernek Başkanı Soner Yıldız, tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın eski günlerine yeniden dönmesi ve ticaretin canlandırılmasını hedeflediklerini belirterek, “4. kez Kaleiçi Alışveriş Festivali düzenliyoruz. Amacımız çarşımızın marka değerini yükseltmek, durgun geçen kış sezonunu bir nebze olsun hareketlendirmektir. Çarşımızda geleneksel hale getirdiğimiz alışveriş festivalinin, esnaflarımıza canlılık kazandırdığına inanıyoruz. Bizlere her zaman destekleri olan Denizli Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası olarak tarihi Kaleiçi Çarşısı’nı hareketlendirecek her türlü projeyi desteklediklerini, desteklemeye de devam edeceklerini bildirdi.

Özer, “Kaleiçi ve Bayramyeri, Denizli ticaretinin şah damarıdır. Denizli Ticaret Odası olarak, geçen yıl olduğu gibi bu yıl Kaleiçi Çarşısı esnafının düzenlemiş olduğu festivale bizler yeniden katıldık. Tarihi çarşımızın kurumsallaşması ve marka değerini oluşturarak insanların dikkatini çekmesi için düzenlenen bu festival, artık bir gelenek haline gelmiştir. İlimiz ve esnafımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90