REKLAMI GEÇ

Gecikmiş borçlara yapılandırma fırsatı

Gecikmiş borçlara yapılandırma fırsatı

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DTO aidat borçlarının 31 Temmuz’a kadar yeniden yapılandırılabileceğini duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2018 Perşembe, 11:40

Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, Denizli Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Müdürü Vekilleri Yusuf Malkoç ile Recep Ömeroğlu ve Pamukkale Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetimini kanun hakkında bilgilendirmek üzere, haftalık yönetim kurulu toplantılarına katıldı. Erdoğan, DTO aidat borçlarının da 31 Temmuz’a kadar yeniden yapılandırılabileceğini duyurdu.

SON 31 AĞUSTOS
7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kapsamındaki borçların yapılandırılması Kanunu’nun yürürlüğe girdiğini hatırlatan Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, “Bu kanun, kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Bu sayede, vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi, Yİ-ÜFE oranında yani yaklaşık üçte iki oranında indiriliyor; vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Aynı kanunla getirilen önemli düzenlemelerden biri de matrah artırımı. Mükelleflerimiz, daha önceki beyanlarını belli oranlarda artırırlarsa, o takdirde geçmişe dönük olarak herhangi bir vergi incelemesine muhatap olmayacaklar. Bu kapsamda düzeltilen kayıtlar nedeniyle, kanunun yayımlanmasını izleyen aydan itibaren 3 ay içinde yani 31 Ağustos 2018 tarihine kadar beyanda bulunulacak ve beyan edilen tutarlar üzerinden yüzde 3 oranında hesaplanan vergi, beyanname verme süresi içinde ödenecek” dedi.

CEZALAR YAPILANDIRILABİLİYOR
Kanundan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Temmuz’a kadar başvuru yapmaları gerektiğinin de altını çizen Öztaş, “Gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler, bu kanuna göre yapılandırılabilecek. Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da aynı kapsamda değerlendirilebilinecek. YURTKUR’dan kredi alan öğrencilerin, öğrenim ve katkı kredisi borçları ile çiftçilerimizin işletmelerinin ecri misil borçları da bu kanuna göre yeniden yapılandırılarak ödenebilecek. Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Temmuz 2018’e kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerekiyor. Başvurular bizzat vergi dairelerine gelerek, posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ’www.gib.gov.tr’ adresine girerek veya ‘www.turkiye.gov.tr’ adresine internet üzerinden yapılabilecek. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Peşin ödemeler ile ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim 2018’e kadar yapılması gerekiyor” dedi.

DTO AİDAT BORÇLARI DA YAPILANDIRMA KAPSAMINDA!
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise, Denizli Vergisi Dairesi heyetine teşekkür ederek, 7143 Sayılı Kanun ile gecikmiş oda aidat borçlarının yapılandırılma kapsamına alınmasının önemine değindi.

Yapılandırmanın 2017 yılı ile öncesindeki dönemleri kapsadığını, yeni kanun gereği oda aidatlarının gecikme faizlerinin silineceğini ve toplam anapara borcunun ödeneceğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Üyelerimiz, ödemelerini peşin veya en fazla 6 taksit olarak yapılabiliyorlar. Yapılandırma için son başvuru tarihi ise, 31 Temmuz 2018. Tanınan haktan faydalanmak isteyen üyelerimiz, başvurularını DTO’nun muhasebe servisinden gerçekleştirebilir” dedi.

VERGİ MÜKELLEFİYETİ BİTENLERİN BORÇLARI DÜŞÜRÜLECEK
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, vergi mükellefiyeti sona eren üyelerinin Denizli Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini de hatırlattı. Başkan Erdoğan, “Vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, tahakkuk etmiş aidat borcu asılları ile faizlerinin tahsilinden vazgeçilmesi için vergi dairesi terk yazısının aslıyla başvuruda bulunulması gerekiyor. Vergi mükellefiyetini sona erdiren üyelerimizin kayıtlarının terkin edildiğinin de Denizli Ticaret Sicili Müdürlüğü’nden teyit edilmesi unutulmamalı” uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90