REKLAMI GEÇ

Özer: Ayrışma zamanı değil, beraber olma zamanı

Özer: Ayrışma zamanı değil, beraber olma zamanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı, Necdet Özer, son günlerde artış gösteren terör olaylarına değinerek, halkın bu oyunlara gelmeyeceğini, birlik ve beraberliğiin bozulmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2015 Pazartesi, 12:54

DTO Başkanı Necdet Özer, son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Ülke kaynaklarının terör olaylarıyla heder olduğuna dikkati çeken Özer, uzun yıllar birçok cana ve ülke kaynaklarının tükenmesine neden olan terör olaylarının Suruç katliamı sonrasında yeniden başladığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Bu menfur olay sonrasında asker, polis ve sivil vatandaş olmak üzere birçok insanımızı kaybettik. Maalesef kaybetmeye devam ediyoruz. Yüzyıllardan bu yana devam ederek gelen birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar, elbette bu işin sorumluları tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir. Bu topraklarda tarih boyunca yaşayan insanımız, birlikteliğinin yanı sıra kanıyla, canıyla, tarihi ve kültürüyle bir bütündür.”

ozer-ic

Terör saldırıları sonucunda şehit olan polis ve askerler ile hayatını kaybeden vatandaşların acısını derinden hissettiklerini dile getiren Özer, belli bir sükûnet döneminin ardından tekrar artış kaydeden terör olaylarında Denizli ve Türkiye’nin çeşitli illerinin şehit haberleriyle yıkıldığını, hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığını vurguladı.

Akan kanın bir an önce durdurulması gerektiğini kbelirten Özer, “Kanın durması için ne lazım geliyorsa sorumluluk taşıyan tüm kişi ve kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. İnsanı yok etmek değil, insanı yaşatmak önemlidir. İş dünyası olarak ülkemizdeki huzurun yeniden tesis edilmesini, bunu sağlayacak adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz” dedi.

Milletin huzuruna, işine ve aşına göz dikenler dün olduğu kaydeden Özer, “Halkımız bu çirkin oyunlara gelmeyecek, birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacaktır. Zaman ayrışma zamanı değil, bir olma, beraber olma ve diri olma zamanıdır. İş dünyası olarak ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

hisarciklioglu-ic

HİSARCIKLIOĞLU: HUZUR OLMADAN TİCARET OLMAZ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, teröre karşı verilecek mücadelenin bir parçasını da ekonomi oluşturduğunu belirterek, “Huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmaz. Huzur-ticaret-zenginlik ancak bir arada olduğunda mümkündür” İfadelerini kullandı.

Girişimciliğin Türkiye’de daha çok desteklenmesi ve takdir edilmesi gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, herkesin garanti işe baktığını, kimsenin risk almak istemediğini, bu algının değiştirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Girişimcilerin Türkiye’nin rekabet gücünü de temsil ettiğini, bu yüzden onların gelişip büyütecekleri bir iş ve yatırım ortamını kurmanın, Türkiye’nin en öncelikli meselesi olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu konunun sadece iktisadi değil aynı zamanda sosyal bir konu olduğunu söyledi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, terör eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ile polis ve askerler için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Hepimiz bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyuyoruz. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor” diyen Hisarcıklıoğlu, terör saldırılarının amacının, Türkiye’nin huzur ve istikrarını bozmak, toplumda korku havası ve kaos ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunlarını, dün olduğu gibi bugün de boşa çıkaracağımıza inancım tamdır. Teröre karşı verilecek mücadelenin bir parçasını da ekonomi oluşturur. Özellikle gençlerimizin hayata tutunmaları, şiddet içeren ideolojilerin esiri olmamaları için; iş sahibi olmalarını, girişimci nesil olmalarını sağlamak zorundayız. Unutmayalım ki, huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmaz. Huzur-ticaret-zenginlik ancak bir arada olduğunda mümkündür.”

teror-1-ic

STK’LAR TERÖRE KARŞI TEK SES OLDU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) de aralarında olduğu toplumun farklı kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşları (STK), teröre karşı tek ses oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı “Teröre karşı Sivil İnisiyatif” konulu toplantıda STK’lar, ortak açıklama ile teröre karşı tepkilerini dile getirdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ile Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun katılımıyla oluşturulan “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif”; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Gıda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile buluştu. Teröre karşı ortak açıklamanın seslendirildiği toplantıya bini aşkın konuk katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Vatandaşlar olarak can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir.” dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantıya katılımından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, “Bizlerin ortak bir kaygısı var. Ülkemiz yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya. Vatandaşlar olarak can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir” diye konuştu.

Güven ve huzuru sağlamanın, kamu düzenini tesis etmenin devletin asli yükümlülüğü olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, hukukun içinde kalarak teröre karşı bütün önlemlerin alınmasını desteklediklerini kaydetti.

DAVUTOĞLU: KENDİMİZİ FEDA ETMEYE HAZIRIZ
“Sizler ve bizler gerektiğinde bu vatan için, bu vatanın birliği için, bu milletin huzuru için gelecek nesillerin geleceğinin parlak olması için, evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız. Bu fedakarlığı da dünya alem bilmeli” diyen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’de her şey meşruiyet çizgisi içinde ve milli iradenin bize söylediği yolda ilerlerken, birden demokrasimize, güvenliğimize ve Türkiye’nin geleceğine darbe vurmak isteyen şer odaklarının eş zamanlı olarak harekete geçtiğini gördük. Şimdi bazıları sanki bütün bu yaşananların arka planını bilmiyormuş gibi hükümetimizi bir erken seçim için bu operasyonları yapmakla suçluyorlar. Bu hepimize yapılan bir suikasttır, bu saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bütün 78 milyona yapılan saldırılarıdır.”

teror-ic

STK’LARDAN ORTAK AÇIKLAMA
Bu arada, DTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, 8 STK’nın birleşerek “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” oluşturmasının önemli olduğunu belirterek, toplantıda, ortak bir metin okunduğunu dile getirdi. Açıklamada, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıya vurgu yapıldığını söyleyen Başkan Özer, metinde yer alan ifadeleri şöyle özetledi:

“Bizler ülkemizin çalışan ve üreten esnafı, çiftçileri, işçileri, memur ve girişimcileriyiz. Bugün ortak bir kaygımız var. Ülkemiz, yurt içi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya. Maalesef menfur terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, asker ve polisimizi şehit verdik. Bu ülkenin tüm vatandaşları olarak, bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyduğumuz için bugün buradayız. Siyaset yapmanın yolu sandıktan geçer. Son seçimlerde, milletimiz, sandığa teveccüh göstererek, büyük bir olgunluk sergilemiştir. Seçimlere katılımın ve yüce Meclisimizde oluşan temsilin yüksekliği, bu olgunluğun en büyük göstergesidir. Açıktır ki, siyaset yapmanın, sorunlarımızı tartışmanın ve gereken çözümleri bulmanın yeri yüce Meclisimizdir. Nedeni ne olursa olsun, terör siyaset yapmanın ahlaki bir yolu olarak kabul edilemez. Bizler bugün Türkiye’nin dört bir tarafından terörü lanetlemek için buradayız. Vatandaşlar olarak, can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir. Güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Can güvenliği yoksa, düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü yoktur. Can güvenliği yoksa, girişim özgürlüğü de yoktur. Can güvenliği yoksa, esnaf da, işçi de, köylü de, girişimci de, memur da yoktur. Can güvenliği yoksa, çalışma özgürlüğü de yoktur. Bugün, özgürlüklerimizin düşmanı olan terörü lanetleyerek, özgürlüklerimize sahip çıktığımızı göstermek için ve devletimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Burada dikkate edilmesi gereken husus şudur: Her türlü terör özgürlüklerimizi kısıtlıyor. Dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor. Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacağız.”

egitimciler-ic

DTO 650 GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİ
DTO ileİŞKUR işbirilğiyle düzenlenen, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından verilen “Girişimcilik Eğitim Programı” devam ediyor. DTO Hizmet Binası’nda 2011 yılından bu yana devam eden eğitimlerde, 650 girişimci adayı yetiştirildi.

DTO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, DTO’nun mevcut yasal görevlerinin yanında sosyal sorumlulukları gereği faaliyetler gerçekleştirdiklerini, bunlar içinde de girişimciliği çok önemsediklerini ifade etti.

İşsizliğe çözüm olarak kendi işini kurarak, ekonomiye dinamizm kazandıracak girişimcilerin yetiştirilmesinin çok büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Özer, 2011 yılında 350 adayın girişimcilik eğitimlerine katıldığını, 2014 yılında ise şu ana kadar 300 girişimcinin belge almaya hak kazandığını, 450 kişinin daha kurs göreceğini söyledi.

Kendi işini kurmak isteyenlerin belirli aşamaların ardından 70 saatlik eğitime alındığını anlatan Özer, “Girişimcilik eğitimleri sonrasında eğitim alanların yüzde 5’i işletme kurup, istihdam sağlamaktadır. Bu oran az gibi gözükse de ülkemizin işsizlikle mücadelesinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü böyle eğitim faaliyetleri ile bir kişinin çalışan konumundan işveren konumuna geçiş yapması ve yanında eleman çalıştırması istihdam rakamlarına olumlu yansımaktadır” dedi.

konya-kto-ic

KTO’DAN YÖNETİCİLERİ DTO’YU ZİYARET ETTİ
Konya Ticaret Odası (kto) Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Sağlam ve Ramazan Erkuş, Denizli Ticaret Odası’nı (dto) ziyaret etti. DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal ve Meclis Üyesi Nevzat Yakı’nın hazır bulunduğu ziyarette, Denizli ve Konya ekonomileri hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

sigortacilar-ic

SİGORTA ACENTELERİ DENİZLİ TİCARET ODASI’NDA BİLGİLENDİRİLDİ
Denizli Ticaret Odası (DTO) 18. Komitesi ve Denizli Sigorta Acenteleri Derneği işbirliği ile sigorta acenteleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. DTO Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi üyesi ve TÜSAF Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Murat Büyükçelebi tarafından bir sunum yapıldı. Denizli’de sigorta sektöründe faaliyet gösteren sigorta şirketi temsilcilerinin katıldığı toplantıda, gerçekleştirilen sunum sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90