REKLAMI GEÇ

Rus gazetecileri Denizli’de ağırladı

Rus gazetecileri Denizli’de ağırladı

Türkiye- Rusya yakınlaşmasını fırsata dönüştüren Denizli, Rusya’da Denizli için tanıtım atağı başlattı. DTO Rusya’da 7’den 70’e geniş bir kesimin takip ettiği magazin, sağlık, yaşam ve aile üzerine yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileri ağırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2019 Çarşamba, 11:26

Denizli Ticaret Odası turizmde son günlerde iki ülke arasındaki yakınlaşmayı da fırsat bilerek, Rusya’da tanıtım atağı başlattı. DTO, fuarlar dolayısıyla 40 kişilik geniş bir ekiple gittiği Moskova çıkarmasından sonra, Rus gazetecileri Denizli’de ağırladı. Denizli’nin turizm ve sağlık potansiyelinin aktarıldığı toplantıya, Türk Hava Yolları (THY) Moskova bürosunun yetkilisi de katıldı.

Konuk edilen Rus gazeteci kafilesinde Gazeteci Aleksandra Sarnova, Irina Sukhovey, Larisa Nemkovskaya ve Lulia Kiseleva ile Şef Editör Vsevolod Imatovich, Editör Yardımcısı Valerya Lakovleva’nın yanı sıra THY PİAR ve Sosyal Medya Direktörü İsmail Hakkı Çebi de yer aldı. Rus sosyetesi, ünlüleri ve ileri gelenleri ile 7’den 70’e geniş bir kesimin takip ettiği magazin, sağlık, yaşam ve aile üzerine yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileri, hem Denizli’ye hem de gösterilen sıcak ilgiye hayran kaldı.

RUSYA’DA DENİZLİ’Yİ TANITACAKLAR
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rus gazeteciler, Pamukkale ve Karahayıt’taki termal tesisler başta olmak üzere il merkezindeki turistik yatırımları gezip, bunları ülkelerinde tanıtmak amacıyla Denizli’ye geldiler.

DENİZLİ’DEKİ ÖNEMLİ TURİZM YATIRIMLARINI GÖRECEKLER
Bölgedeki termal otellerin yetkililerinden verdikleri hizmetler ve imkanları hakkında bilgi alan heyet, Pamukkale, Antik Havuz, Hierapolis ve Laodikya antik kentleri ile Denizli Kayak Merkezi ve Bağbaşı Yaylası’nı yerinde görecek. Buldan ve dokuma atölyelerini gezecek. Tekstil sektörü ve ürünleriyle ilgili bilgi edinecek.

RUS GAZETECİLER DENİZLİ PROTOKOLÜ İLE BİR ARAYA GELDİ
5 günlük Denizli programı dahilinde, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Aydoğan ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Avukat Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (Denturod) Başkanı Gazi Murat Şen, Türsab Pamukkale Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ve Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Türkmen ile bir araya geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN, YABANCI KONUKLARINA DENİZLİ’Yİ ANLATTI
DTO Başkanı Erdoğan, Denizli ve turizm imkanları hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasında Denizli’nin sanayisi hakkında bilgi verdi. Erdoğan, “Türkiye’nin en çok turist çeken 5’inci şehrindesiniz!. Denizlimiz Pamukkale, Hierapolis ve Laodikya gibi şu ana kadar kayıtlara geçmiş 19 antik kentin yer aldığı bir medeniyetler beşiğidir. Tarih ve turizm zengini, eğitim, sağlık, sanayi ve tarım şehri Denizli’miz, Pamukkale’deki antik termal havuzu, Karahayıt’a özgü rengarenk sıcak suyu, Denizli Kayak Merkezi ve teleferiğiyle, geçen yıl 3 milyon 780 bin turisti ağırladı. Sadece beyaz cennet Pamukkale’mizi, 2018’de 2 milyon 128 bin yerli ve yabancı turist gezdi. Bu yıl ki hedefimiz 3 milyon turiste ulaşabilmek. Aynı noktada bulunan ve yılın en yoğun günlerini yaşayan antik termal havuzda, her gün 2 bin kişi şifa arıyor. Geçen yıl ziyaretçi sayısı 375 bini buldu. Hierapolis Ören yeri, geçen yıl ülkemizde en çok ziyaret edilen ören yeri oldu. Hristiyanlar, Aziz Philippus’un da antik mezarı bulunan bu tarihi alana, inanç turizmi için de geliyorlar. Jeotermal kaynaklarımızı, sağlık ve enerji sektörlerindeki yeni yatırımlarla, tüm insanlığın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Büyük beğeni toplayan termal sağlık tesislerimizi, çok sayıda yerli ve yabancı turist tercih etmektedir. Çinliler, Almanlar ve Ruslar, bunlar arasında önemli bir yer tutmaktadır. Sizleri de ailelerinizle çok daha uzun kalmak üzere, tekrar Denizli’mizde görmek isteriz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90