REKLAMI GEÇ

147 GİRİŞİMCİ SERTİFİKA ALDI

147 GİRİŞİMCİ SERTİFİKA ALDI

Denizli İşkur ile Honaz Esnaf Odası işbirliği ile açılan Girişimcilik Eğitim Kursu’nda başarılı olan 66’sı kadın 147 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2014 Cuma, 16:45

Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen Girişimcilik Eğitimi Sertifika törenine, Vali Şükrü Kocatepe, KOSGEB Müdürü Selim Erkoç, İşkur Müdürü Ferudun Giresun, Honaz Esnaf Odası Başkanı Kasım İncekara ile kursiyerler katıldı.

KOSGEB Bölge Müdürü Selim Erkoç, 2014 yılı içerisinde, eğitim verilen 704 girişimciden 144’ünün kendi işletmelerini açtığını ve KOSGEB Girişimci Hibe Desteklerinden yararlandığını açıkladı.
İş-Kur Müdürü Ferudun Giresun ise, istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla Girişimcilik Eğitim Programları gerçekleştirildiğini belirterek, 2014 yılı içerisinde 23 Girişimcilik Eğitim Programı düzenlendiğini ve 251’i kadın olmak üzere toplam 503 kişiye sertifika verildiğini açıkladı.

Ayrıca Denizli Ticaret Odası ile 500 kişiye Girişimcilik Eğitimi verilmesi için protokol imzalandığını, belirten Giresun, “Geçtiğimiz hafta 50 kişilik kurs açtık. Kalan 450 kişi içinde 2015 yılında kurslarımız olacak. Honaz Esnaf Odası işbirliği ile açtığımız kursa katılan 150 kişiden 147’si başarılı olmuş sertifika almaya hak kazanmıştır. Belge alan 147 kişi, gerek kendi imkanlarıyla gerekse KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteklerinden yararlanarak kendi işlerini kuracak ve istihdama katkı sağlayacaklardır” dedi.

denizli-iskur-girisimcilik-sertifikasi-ic

YENİ SABANCI VE KOÇLAR
Törende, kursta başarılı olan 147 kişiye başarı sertifikasını Vali Şükrü Kocatepe verdi. Kocatepe, “Denizlililer girişimcilikleriyle tanınır. Bunun üzerine sizler kursa katılarak girişimciliğin eğitimini aldınız ve İş-Kur ile KOSGEB’in desteklerinden de yararlanarak kendi işlerinizi kuracaksınız. Sizler şimdi geleceğin birer Sabancı ve Koç’usunuz. Sebat eder, azimli olursanız kurduğunuz işlerde de başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı