REKLAMI GEÇ

2020’de 9 firma için iflas kararı verildi

2020’de 9 firma için iflas kararı verildi

2020 yılı Denizli’de bazı firmalar için kötü sonuçlar getirdi. Konkordato ilanları ile firmalarını kurtarmaya çalışanlar olsa da özellikle pandemiyle işlerin bozulması iflasları getirdi. Kentte 8 firma için iflas kararı verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2021 Perşembe, 14:29

Geride birçok acılar bırakan 2020, Denizli’de ekonomik olarak da kalıcı izler bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 14,6 çıktığı, ekonomik olarak olumsuzlukların hissedildiği kentte, icra ve iflas verileri, ekonomik olumsuzluğa işaret etti.

Resmi duyuruya tabi tüm ilanların yapıldığı ilan.gov.tr adresindeki verilere göre Denizli’de 2020 yılında 9 firma için iflas kararı alındı.

Tekstil, gıda, inşaat, nakliye gibi pek çok sektörden firmalar mahkeme kararı ile kapılarına kilit vurmak zorunda kaldı, çalışanlar işsiz kaldı.

İflas kararlarının özellikle pandemi yasaklarıyla bir artmaya başladığı gözleniyor. 2019’un son günlerinde iflas kararı verilen Mepsan Plastik’in ardından şubat ayında Ece Kuruyemiş ve mart ayında Üçyıldız Tekstil için iflas kararı çıktı.

Temmuz ayında Bimeteks Tekstil ve Mercek Alüminyum Cephe, eylül ayında Beykent Pazarlama, kasımda Zinet Konfersiyan, ve Aralık ayında Koralay Mühendislik ile Üstündağ Tekstil için iflas kararı verildi.

Her biri kendi sektöründe önemli bir aktör olan firmalardan Üstündağ Tekstil kumaş üretimi konusunda ülkenin önde gelen firmalarındandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı