REKLAMI GEÇ

24. İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

24. İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın 24.sü kapılarını açtı. 31 Mart’a kadar sürecek dev organizasyona Denizli’den 61 firma katılıyor. Fuarın açılış günü Denizli protokolü firmaları yalnız bırakmadı. Vali Karahan ve sektör temsilcileri, fuara katılan firma temsilcileriyle bir araya geldi, destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2018 Çarşamba, 13:23

Bu yıl 24.sü gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı.

Fuarın açılışı için gerçekleştirilen törene, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, Denizli Valisi Hasan Karahan, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Makina Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Serdar Sungur, birlik başkanları, sektör temsilcileri ve firma temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan, dünyada ise alanında en büyük ilk üç fuar arasında yer alan MARBLE, “Doğal taşı kaynağında deneyimleyin” sloganıyla 28-31 Mart tarihleri arasında dört gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

Fuar, doğal taş sektörünün kalbinin attığı bir platform olacak. Yeni doğal taş örneklerinin tanıtımının yapılacağı, en son teknoloji iş ile mermer makineleri ve makine sarf malzemelerinin sektör temsilcileriyle buluşacağı MARBLE Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

Her yıl büyüyen MARBLE, bu yıl da her alanda gelişme gösterdi. 2017 yılında 139 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar, bu yıl 150 bin metrekare alanda gerçekleşecek. Toplam stant alanı 54 bin metrekareden 57 bin 51 metrekareye yükseldi. Geçen yıla oranla katılımcı sayısı 213’den 220’ye, yerli firma sayısı 896’dan 923’e çıktı. 23. MARBLE’da bin 109 olan katılımcı sayısı toplamda bin 143 oldu. A, B ve C Holü’nde firmalar doğal taş çeşitleri sergileyecek, yine C Holü’nün arka bölümü ise ‘Uluslararası Katılım Alanı’ olacak. Afganistan, Çin, Hindistan, İran ve Brezilya, bu özel alanda milli katılımla yer alacak. D Holü’nde makine sarf malzemeleri, açık alanlarda ise makineler sergilenecek.

DENİZLİ’DEN 61 FİRMA
Sektörün kalbinin atacağı fuara Denizli’den de firmalar yoğun ilgi gösterdi. Alanında büyük güç sahibi olan 61 firma fuarda stant açtı, konuklarını ağırlamaya başladı.

DENİZLİ PROTOKOLÜ FİRMALARI YALNIZ BIRAKMADI
Denizli protokolü firmaları yalnız bırakmadı. İlk gün törenine Vali Hasan Karahan, DSO Başkanı Keçeci ve sektör temsilcileri açılışın ardından firmaların stantlarını ziyaret etti, güç verdi.

Vali Karahan, ziyaret ettiği firma stantlarını inceleri, yetkililerden bilgi aldı.

Fuar, 31 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı