REKLAMI GEÇ

Ak Parti Milletvekili Nilgün Ök’ten “kadınlara pozitif ayrımcılık” açıklaması

Ak Parti Milletvekili Nilgün Ök’ten “kadınlara pozitif ayrımcılık” açıklaması

Kadın girişimi ve istihdamının artması için Türkiye’nin dört yanındaki programlara katılan Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 2022 çalışmalarını değerlendirdi. Ök, çalışmalarda 47 bin kadına ulaştıklarını söylerken; “Bakanlığın hedefi yüzde 10 dolayındaydı, biz hedefin üzerine çıkarak yüzde 13’ü geçtik” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2022 Salı, 11:12

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı, Denizli Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, kadın girişimi ve istihdamı çalışmalarını Denizli Haber’e anlattı.
Kadınlara yönelik çok fazla pozitif ayrımcılık uygulaması bulunduğunu ve bunların kadınlara ulaştırılması için çalıştıklarını söyleyen Ök, “Devletin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uyguladığı alanlar var. Örneğin hibe ve başvurularında ekstra 15 puan öne çıkmaları, KOSGEB desteklerinin fazlalığı, kadın patronlara pozitif ayrımcılıklar gibi… İllerde halka açık toplantılarla bu destekleri anlattık. Fakat bunu illerin öne çıkmış kadınlarını sahneye çıkararak yaptık. Çünkü Denizli’ye İstanbul’dan destek görmüş birini getirdiğinizde şartların farklı olabildiğini düşünebilirdi” dedi.

Destekleri anlattıkları toplantılarda 47 bin kadına ulaştıklarını belirten Ök, “KOSGEB, TKDK, ORKÖY, Ticaret Bakanlığı, İŞKUR, kalkınma ajansı gibi 7 kuruluşun temsilcileri ile kadınları buluşturduk. 47 bin kadın ulaştırdık. Bakanlık, kendi işini kuran kadın hedefini yüzde 10 dolayında belirlemişti. Fakat yüzde 13 olarak gerçekleşti Bir fark yarattığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Ök’ün Denizli Haber’e özel yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı