REKLAMI GEÇ

Altyapısı bitmiş oto galeri sitelerine taşınma sürecini hızlandıracak çalışma

Altyapısı bitmiş oto galeri sitelerine taşınma sürecini hızlandıracak çalışma

Denizli’de yakın zaman önce özel altyapılı sitelerde toplanmaya başlayan oto galericiler için yeni bir süreç başlıyor. Büyükşehir Meclisi’nin karar aldığı, geçmiş dönem ilçe belediyelerinin ayak dirediği taşınma ile ilgili yetkilerin valiliklere verilmesi gündemde…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2020 Salı, 08:00

Denizli’de Oto Galericiler Sitesi başta olmak üzere özel sektörün de ilgi gösterdiği ikinci el oto satışı yapan oto galerilerin şehir içinden taşınması ile ilgili süreç hızlanıyor. Denizli Büyükşehir Meclisi’nde 2 yıl önce, kent merkezinde kalan 260’a yakın oto galerinin Sarayköy yolu üzerinde altyapısı tamamlanmış özel sitelere taşınması için karar alınmıştı.

Ancak geçmiş dönemde Merkezefendi ve Pamukkale’deki galeriler taşınmakta yavaş davranmıştı. Bunda her iki belediyenin geçmiş dönem başkanlarının etkisi olduğu o dönem konuşulmuş, “ayak direme” olarak yorumlanmıştı.

TAŞINMALAR YAVAŞ İLERLİYOR
Seçimlerden bu yana olan süreçte ise hem Merkezefendi hem de Pamukkale’de başkan değişimi yaşanınca Büyükşehir’in aldığı, düzenli sitelere geçmekte ısrarcı galericiler istediği ‘taşınma kararı’ hızlanmaya başladı.

Ancak yine de yeterli olmadı. Şehir içinde kalan galerilerin açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmamasına rağmen çalışmaya devam etmesiyle galericilerin bir arada toparlanması da yavaş seyretti.

‘SÜREÇ HIZLANMALI’
Otonomi Yönetim Kurulu Üyesi Necip İrdem, kent yöneticilerinin bu konuda hassas davrandığını ve süreci hızlandırmak için çabaladıklarını söylerken, “Şehir içinde kalan arkadaşlarımızla da belediye başkanlarımızla da sürekli görüşüyoruz. Toplu alanlarda, noterden sigortacıya kadar her şey, tüm altyapı hazır. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız mağdur olmadan alışverişlerini düzgün bir ortamda yapsınlar. Şehir içinde sıkışık alanlarda kaldırım işgalleri yapılıyor. Taşınma hızlanırsa her iki taraf için de iyi olacak” dedi.

ÖZKAN’DAN OTONOMİ’YE ZİYARET
Öte yandan Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz ile birlikte cumartesi günü Otonomi’yi ziyaret etti. Özkan’ı Otonomi Denizli Yönetim Kurulu Başkanı Berzan Taşer ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

‘İSTEKLERİNİZİN TAKİPÇİSİYİZ’
Esnafla tek tek görüşen Özkan, notlarını aldıktan sonra, “Sorunlarınızın ve şikayetlerinizin takipçisi olacağız. Burası şehircilik hizmetinin ulaştığı güzel bir noktadır. Müşterilerin güven içerisinde istedikleri aracı seçebildikleri, muhatap bulabildikleri, piyasada oluşan haksız rekabetin ortadan kaldıran bir bölgedir. Bu çerçevede baktığımızda Ege’nin en büyüğü, Türkiye’nin ikinci büyüğü Otonomi Denizli, bizim için göz bebeğidir” dedi.

Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Berzan Taşer ise, “Bizleri dinleyen ve toplantımıza katılarak sektörün sorunlarının takipçisi olacağını dile getiren vekilimiz Cahit Özkan’a teşekkür ediyoruz” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın bir çalışma yaptığı, bu tip konularda yetkinin valiliklere aktarılarak sürecin hızlandırılmasının sağlanacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı