REKLAMI GEÇ

Amerika-Anadolu köprüsünün bir ayağı da Denizli

Amerika-Anadolu köprüsünün bir ayağı da Denizli

ABD Büyükelçiliği’nin ve Türk Amerikan İş Konseyi’nin katkılarıyla, Denizli’nin de aralarında bulunduğu 5 ili kapsayan 13. ABD-Anadolu Köprüleri Projesi’nin bilgilendirme toplantısı Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2014 Perşembe, 17:30

Denizli Ticaret Odasında düzenlenen 13. ABD- Anadolu Köprüleri Toplantısı’na, ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, ABD Ticaret Müsteşarı Micheal Lally’nin yanı sıra DEİK/Türk Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Ekim Alptekin, Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Ahmet Canlı, Amerikan Eximbank ve Deniz Aşırı Özel Yatırımcılar Birimi Başkanı Berat Pehlivanoğlu ve Denizli Sanayi Odası ile Denizli Ticaret Odası üyeleri katıldı.

Denizlili ve Amerikan işadamlarını, buluşturmayı amaçlayan projenin anlatıldığı toplantıda, ABD Büyükelçiliği yetkililerine Amerika ile ticarette yaşanan sıkıntılar aktarıldı.

Açılış konuşması yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, ABD-Anadolu Köprüleri projesi sayesinde iki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişmesinin sağlanacağına inandığını ifade etti.

TÜRKİYE ABD İLE TİCARET YAPABİLECEK DÜZEYDE
Türk-Amerikan İş ilişkilerinden Dikkat edilmesi gereken hususlar ve ekonomik beklentileri anlatan DEİK/Türk Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Ekim Alptekin, “Amerika dünyanın birinci ekonomisi. Amerika Türkiye’nin de güçlü bir ekonomisi olmasını istiyor. Bu noktada, ekonomi dinamiklerinin teşviklerle desteklenmesi gerekiyor. Gelinin noktaya bakıldığında, Türkiye ekonomisi 10 yıl öncesine nazaran daha iyi durumda. Yani Amerika ile ticaret yapabilecek düzeydedir” dedi.

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, “Türkiye ile ABD’nin ekonomik ilişkileri 2013 yılında daha da arttı. İki ülke arasında gerek askeri, gerekse siyasi anlamda güçlü bir işbirliği var. Ancak bu işbirliğinin ekonomik anlamda da arzu edilen düzeye çıkarılması gerekiyor. Bu ortak projenin amacı da budur” dedi.

Türkiye-ABD Ekonomik İlişkileri hakkında bilgi veren Amerikan Ticaret Müsteşarı Micheal Lally, “ Denizli’ye iş birliği için geldik. Başlattığımız bu projenin, 5-10 yıl içinde yeni kuşaklarla daha da ileriye taşınacağını düşünüyorum. Bunun için de Türkiye’de 5 il seçtik bunların içerisinde Denizli de yer alıyor” dedi.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Ahmet Canlı Türkiye Ekonomisini, Amerikan Eximbank ve Deniz Aşırı Özel Yatırımcılar Birimi Başkanı Berat Pehlivanoğlu ise Türkiye’ye ithalat odakları konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı