REKLAMI GEÇ

Aydın ve Muğla’ya GEKA Destek Ofisi

Aydın ve Muğla’ya GEKA Destek Ofisi

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın destek ofisleri, önümüzdeki günlerde Muğla ve Aydın’da açılacak.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2010 Salı, 17:19

Muğla, Denizli ve Aydın illerinin bir araya gelmesiyle ve bölgesel kalkınma için güç birliği oluşturmak amacıyla kurulan GEKA’nın, 10. yönetim kurulu toplantısı Muğla’da yapıldı.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in başkanlığında yapılan toplantıya; Muğla Valisi Fatih Şahin ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kalkınma Kurulu Başkanı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş katıldı. Toplantıda, kurulun gündemindeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının açılışında konuşan GEKA Yönetim Kurulu Başkanı-Denizli Valisi Yavuz Erkmen, “Muğla, Denizli ve Aydın illerinin bir araya gelmesi ve bir güç birliği oluşturarak, bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulan GEKA’nın 10. yönetim kurulu toplantısını bugün Muğla’da yapıyoruz. Gündemindeki maddeleri de görüşerek karara bağlayacağız. GEKA, kuruluşunu büyük ölçüde tamamladı. Uzmanların atamaları ve eğitimleri de tamamlandı. Şimdi sıra, her ilde ayrı veya üç ili kapsayan planların hazırlanması ve çağrıya çıkarılması aşamasına gelindi. Bu planların sonuçlarını da almaya başlayacağız. Muğla Valiliği görevinde değişim oldu. Muğla ve GEKA için yaptığı katkılar ve çalışmalar için önceki Valimiz Ahmet Altıparmak’a teşekkür ediyorum. Muğla’nın yeni Valisi Fatih Şahin’in de hem Muğla’ya, hem de GEKA’ya önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Bugünkü toplantımızda, Aydın ve Muğla’da kurulacak GEKA Destek Ofisi binalarını da belirleyip faaliyete geçireceğiz” dedi.

Bir basın mensubunun Silikon Vadisi’nin Muğla’da kurulmasının gündeme geldiği ve böyle bir projenin GEKA tarafından desteklenip desteklenmeyeceği şeklindeki sorusuna da Başkan Erkmen, “Amaç, bölgesel kalkınmadır. Bize düşen görev olursa, arkasında dururuz. Turizm, tarım, kültür ve benzeri konularda vatandaşlarımız, kamu kuruluşları ve STK’lar ile işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra, GEKA Yönetim Kurulu, toplantıya basına kapalı olarak devam etti. GEKA’ın 2010 yılı bütçesi 28 milyon lira olarak belirlenmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı