REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci, resti çekti

Bakan Zeybekci, resti çekti

Moody’s uzmanlarının Türkiye için eleştirilerini değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “ülke olarak sizin yaptığınız yorumları kaale almıyoruz” diyerek uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına rest çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2014 Pazar, 16:09

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Kale Biber Festivali’ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, basına yaptığı açıklamasında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını sert bir şekilde eleştirdi.

Ülke ekonomisi hakkında rakamlar veren Bakan Zeybekci, Hazine Müsteşarı’nı IMF’nin icra direktörleri kuruluna gönderen Türkiye’nin IMF’yi yöneten 10 ülkeden biri haline geldiğini belirtti. Türkiye’nin 9 sene sonra 2 trilyon milli gelire ulaşacağını, ekonomide ve gelişmedeki başarısının, kutlu yürüyüşünün birileri tarafından kıskanıldığını vurgulayan Zeybekci, ” Cari açık geçen yıla göre yüzde 35 azaldı. İhracatın ithalatı karşılama oranı en yüksek seviyeye geldi. İşsizlik rakamları yüzde 8.8’e düştü. AB ortalaması yüzde 13. Türkiye 5.5 milyonun üzerinde insanını ilave istihdam sağlayarak dünyada bir numara oldu” dedi.

“SENİN NİYETİN BELLİ ARKADAŞ”
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştiren Zeybekci, “Peki bu kredi derecelendirme kuruluşları geçen hafta ve bu hafta ne açıkladılar? 10 Ağustos’tan önce Cuma günü biz ne oluyor orada dediğimiz için duvar arkasına saklandılar. Ama maalesef bir tanesi üzülerek söylüyorum. Bu iyi niyetle değerlendirilemez, hazırlanmış bir metindir. Pazartesi günü saat 09.00’da ABD’de yerleşik bir kredi derecelendirme kuruluşu seçimler bitmiş, bu millet bir demokrasi zaferi ilan etmiş, bir tercihte bulunmuş. Diyor ki; ‘Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili siyasi istikrarsızlık devam etmektedir.’ Bakın, Türkiye’nin sağladığı ekonomik zaferlere bir cümle dem vurmuyor, ‘kırılganlık devam etmektedir, 2015 seçimlerinde ne olacağına bir bakalım.’ 2015 seçimleri gelse sen ‘2019’ diyeceksin. Senin niyetin belli arkadaş. Biz seni biliyoruz, senin kimden yana olduğunu biliyoruz. Bu memleket faiz ödemeyecek, daha az faiz ödeyecek, bir yere daha az bağımlı olacak diye senin endişen. Ama olmayacak, daha çok beklersin” diye konuştu.

AÇIKLAMALARIN EKONOMİYLE İLGİSİ YOK
Fitch’in ardından Moody’s’i de eleştiren Nihat Zeybekci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına resti de çekti.
Zeybekci açıklamasına şöyle devam etti:
“Cuma günü biz ne oluyor orada deyince ortadan kaybolan insanlar, açıklamalarını sıraladılar. Moody’s’in dedikleri Kale’deki Bibercileri de etkiliyor ha ona göre söyleyeyim. 9 tane Türkiye ile ilgili eleştiride bulunmuş, endişe belirtmiş. Allah rızası için bir tanesi bile ekonomik değil. Onun için biz onlara diyoruz ki; ülke olarak sizin yaptığınız yorumları kaale almıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı