REKLAMI GEÇ

Bakkal borcu 500 bin liraya ulaştı

Bakkal borcu 500 bin liraya ulaştı

Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, bin 600 oda üyesinin müşterilerinden alacağının 500 bin liraya ulaştığını söyledi

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2015 Cumartesi, 19:14

Dev alışveriş merkezleri ile kentin her bölgesine yayılan büyük firmalara ait marketler peşin para veya kredi kartıyla satış yaparken, mahalle bakkalı yine “yaz deftere” uygulamasına devam ediyor. Bu da yumurtadan ekmeğe birçok ihtiyacın karşılandığı bakkalarda tutulan veresiye defterlerinin sayfalarını hızla dolduruyor.

AÇ KAPA HESABI
Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, memurdan işçiye her kesimden müşterinin mahalle bakkallarında veresiye hesabı bulunduğunu, bunlardan sadece üçte birlik bölümün düzenli ve zamanında ödeme yaptığını, bir bölümünün ise ödeme yaptıktan kısa bir süre sonra hesabının yeniden arttığını söyledi.

VERESİYE AHİLİK GELENEĞİDİR
Mahalle bakkallarının faizsiz kredi kurumu gibi çalıştığını ifade ederek, “Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki bin 600 dolayında üyemizin müşterilerinden alacağı 500 bin liraya ulaşmış durumda. Üyelerimiz veresiye satışla topluma yardımcı oluyor. Büyük marketlere inat bakkallar veresiye vermeye devam ediyor. Veresiye bir ahilik geleneğidir. Fakat zaman zaman veresiye borçlarını ödemeyen kötü niyetli kişiler de karşılaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı