REKLAMI GEÇ

Bakkallar AVM’lere direniyor

Bakkallar AVM’lere direniyor

Son dönemlerde birbiri ardına açılan yerel ve ulusal alışveriş merkezleri ile büyük marketlerin karşısında zor durumda kalan bakkallar teslim olmuyor. Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, “Sürekli bakkalların kapandığı ve marketlere yenildiği yönünde algı var. Bu doğru değil. Sayımız azalmıyor, aksine artıyor” dedi. Tüzen, bakkallara rekabet için tavsiyelerde de bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2016 Çarşamba, 19:11

Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de bakkalların en büyük sıkıntısı, alışveriş merkezleri ve sokak aralarına kadar giren büyük marketler. Bakkallar, genel kanının aksine süpermarketler ve alışveriş merkezlerine yenilmedi. Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, üye sayılarının her geçen gün arttığın söyledi.

Bakkalların kapanmadığın, genelde devredildiğini belirten Tüzen, bunların yanına yenilerinin de eklendiğini söyledi. Tüzen, “2015 yılında Ocak-Aralık ayları arasında 249 kişi üye oldu, 244 kişinin kaydı silindi. 2016 yılının Haziran ayına kadar 163 kayıt, 95 silinme var. Şuanda 1.544 üyemiz mevcut. Denizli’de kapanan bakkaldan çok yenileri açılıyor” dedi.

KENDİNİZİ YENİLEYİN
Bakkallara marketlerle rekabet edebilmeleri için tavsiyelerde de bulunan Tüzen, ürün yelpazesinin genişletilmesini, bakkala gelen müşterinin ihtiyaçlarının büyük oranda karşılanması gerektiğini kaydetti.

Tüzen, “Rekabet gücümüzü arttırmak için ürün yelpazemizi genişletmeliyiz. Ayrıca esnafımızın hijyene dikkat etmesi, sürekli kendini yenilemesi gerekiyor. Müşteri ilişkilerine itina göstermeli ve dükkanın görüntüsüne önem verilmeli” diye konuştu.

MESAFEYE DİKKAT EDİN
Bakkalların birbirlerine zarar vermemesi için mesafeye dikkat etmelerini isteyen Erol Tüzen, “Yeni işyeri açacak olanların yerlerinin belirli mesafede olması önemli. Büfeler ve bakkalların belirli aralıklarla açılması ve mesafe şartı getirilmesi gerekiyor. Bakkallar arasında belirli bir mesafe olursa sıkıntı yaşanmaz. Bu kuralın ruhsat şartı olarak belirlenmesi şart” dedi.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 7 Temmuz 2016, 14:26

oda başkanları yazın sıcak kışın sogukda kılimalı odalarından çıkıpda esnafını ziyaret etme zahmetinde bulunmaz sadece tavsiye eder sizin derdiniz ne diye sormaz o makama oturuken ne sözler veriyorsunuz hiç bir şey vermiyorsunuz bende esnafım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı