REKLAMI GEÇ

BASİAD Başkanı Arpacı, yapılan zamları eleştirdi

BASİAD Başkanı Arpacı, yapılan zamları eleştirdi

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı, son yapılan yüzde 14.98’lik elektrik zammı ile birlikte birçok ürüne getirilen zammı eleştirdi ve “Bu iş gösteriş ve şaşaa ile olmaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2019 Pazartesi, 14:22

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı, elektriğe yapılan yüzde 14.98’lik zamdan sonra yazılı bir açıklama yaparak, zamları eleştirdi. Açıklamasında “Akaryakıt, çay, şeker ve son olarak elektriğe gelen %15 zam, ne yazık ki tüm ürünlerde fiyat artışı olarak bizlere geri dönecek” diyen Başkan Arpacı, bu zamların enflasyonla mücadele hedefi olan ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

“Artık büyüme rakamları yerine Enflasyon rakamları bizler için daha önemli hale gelmiştir” diyen BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, “ Kamu açığının azaltılması için ilave vergiler koymak yerine ivedilikle kamu tasarruf paketi hazırlanmalı; yatırımlarda değil, harcamalarda tasarrufa gidilmelidir.

Ekonomik büyümeye için başta ihracat yapan firmalar olmak üzere sanayici ve üreticinin üretim maliyetlerini düşürecek tedbirler alınmalı ve uygulanacak teşviklerle yatırım yapılabilir zemin hazırlanmalıdır” önerilerinde bulundu.

Diğer taraftan gelecek 4-5 yılın seçimsiz geçeceğini umut ettiklerini de dile getiren Arpacı, popülist politikalar yerine kemer sıkma politikalarının uygulanmasının gelecek için doğru olacağını dile getirdi ve “ Ülkemizin itibarı, gösteriş ve şaşa ile değil, güçlü ekonomisiyle hak ettiği yere gelecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı