REKLAMI GEÇ

27 bin dosya , günlük 200 işlem

27 bin dosya , günlük 200 işlem

Denizlihaber, dün SGK tarafından başlatılan e haciz işlemlerini haberleştirmişti. Edinilen bilgiye göre Denizli’de bu kapsamda tam 27 bin dosya işleme kondu. SGK İl Müdürlüğü, başkentten gelen talimat sonrası fazla mesai sistemine geçti. Keza gelen talimatlarının arasında her gün en az 200 mükellefe işlem yapılması da bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2019 Cuma, 09:44

Dün SGK İl Müdürülüğü tarafından başkentten gelen talimat üzerine borçlu mükellefler için icra takibi başlatıldığını duyurmuştuk. Başlatılan icra kapsamı dışında yüzlerce mükellefin yalnızca şirket hesapları ve varlıklarına değil, kişisel her türlü hesapları ve mal varlıklarına da haciz işlemi uygulanmaya başladı.

Eski yeni tüm ortakların her türlü mal varlıklarının yanı sıra emekli aylıklarına bile haciz işlemi uygulayan SGK İl Müdürlüğü’nün Başkentten 27 bin mükellef alacakların bir an önce tahsil edilmesi için talimat aldığı öğrenildi. İcra işlemleri için 27 bin mükellef şahıs ve işletmelerin eski yeni tüm ortaklarının her türlü varlıklarının belirlenmesi için SGK fazla mesai uygulaması başlattı.

BAŞKENT EN AZ 200 DEDİ
Başkent ayrıca her gün icra işlemi yapılacak mükellef sayısı olarak 200 alt sınırı getirdi. Bu her gün hangi miktarda olursa olsun 200 şirket ya da şahıs işletmesi ve onların ortakları için tüm mal varlıklarının haczedilmesi, banka hesaplarının dondurulması anlamına geliyor.

BANKADA SGK MESAİSİ
Yapılan e haciz işlemleri bankaların Denizli şubelerinde de yoğunluğa neden oldu. Bankaların Denizli şubelerinde her gün en az 200 SGK mükellefinin şirket, ortak ve şahıs hesapları bloke ediliyor.

YA ÖDE YA YAPILANDIR
SGK bankalardan bloke işleminin ardından alacaklısı olduğu mükelleflerin hesaplarındaki tutarlar hakkında bilgi alıyor. Daha sonra da hesaplarda tespit edilen tutarların bankalar tarafından Denizli Saymanlığı hesabına aktarılması isteniyor. Bu işlemler günler alıyor. Ticareten kitlenen, köşeye sıkıştırılan mükellefin bu şekilde borcunu ya ödemesi ya da yapılandırması hedefleniyor.

BLOKEDEN NASIL KURTULACAKSINIZ?
Tespit edilen rakamlar, borcun tamamı ya da bir kısmı için Denizli Saymanlığına yattıktan sonra e haciz işlemiyle ilgili kaldırma işlemi yapılıyor. Ancak bunun için de ya borcun tamamının el konulan tutarlar sayesinde ödenmesi ya da borçlu mükellefin borcunu yapılandırması gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı