REKLAMI GEÇ

Bereket Enerji’den Düzce’de dev yatırım

Bereket Enerji’den Düzce’de dev yatırım

Bereket Enerji Üretim A.Ş.nin önemli hidroelektrik santral projelerinden Düzce Aksu HES ile Adana Göktaş -2 HES yatırımları hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen açılışta Bereket Enerji yönetiminin tam kadro hazır bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2016 Perşembe, 18:44

Türkiye’de kamu ve özel sektörün yaptırdığı 99 baraj ve HES yatırımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da bir tören düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da katıldığı törenlerde açılışlar canlı yayın bağlantısıyla gerçekleştirildi.

denizli-bereket-enerji-acilis-ic

Bereket Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, açılış törenine Düzce Aksu HES santralinden katıldı. Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ve DSİ 5.bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın da hazır bulunduğu açılışın canlı yayın bağlantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımlar için Ceyhan Saldanlı’ya teşekkür etti.

Düzce Aksu HES’in 175 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirildiğini belirten Saldanlı, santralin yıllık üretim kapasitesinin 141 milyon kilowatt/saat, ekonomiye katkısının 21 milyon lira olduğunu kaydetti. Bereket Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Adana’daki Göktaş-2 HES projesinin de 522 milyon liralık yatırımla tamamlandığını ifade etti. Saldanlı, santralin ekonomiye yıllık katkısının 105 milyon lira olacağını ve 620 milyon kilowatt/saat elektrik üretiminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Ceyhan Saldanlı, Bereket grubu olarak Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini de dile getirerek, “HES projelerinin yanında güneş ve rüzgar enerjisi projelerini de büyük önem veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı