REKLAMI GEÇ

Bereket’ten güneş enerjisi paneli ihracatı

Bereket’ten güneş enerjisi paneli ihracatı

Bereket Enerji, kısa bir süre öncesine kadar ithalatçısı olduğumuz güneş enerjisi panellerini artık yurt dışına satarak, Türkiye’ye döviz kazandırıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2016 Cuma, 13:50

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi üyeleri, güneş enerjisi paneli üreticisi Bereket Enerji’nin üretim tesisini ziyaret etti. Tesisi gezen dernek üyelerine Bereket Enerji Grubu yetkilisi Ali İhsan Keskin bilgi aktardı.

denizli-bereket-enerji-gunes-paneli-1

YILLIK 150 MEGAVAT ÜRETİM
Enerji Verimliliği Derneği üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Keskin, “Güneş enerji panel üretimimizi yerli sermaye ile üreterek ülke ekonomimize büyük katkı sağlıyoruz. Yıllık 150 megavat güneş paneli imalatımız mevcut. 2017 yılında hücre imalatına da başlayacağız” dedi.

“ÜRETMEK YETMİYOR, VERİMLİ KULLANMALIYIZ”
Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün ise, derneğin kuruluş amacının sadece enerjiyi verimli kullanmak olmadığını, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik çalışmalar yapılmasını da çaba harcadıklarını söyledi.

Bugüne kadar verilen eğitimlerle toplumu enerji verimliliği konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Akgün, “Bunun yanında yenilenebilir enerji kaynaklarımızı da anlattık. İhtiyacımız olan enerji ne şekilde elde edilirse edilsin, verimli kullanmadığımız sürece hızla gelişen teknoloji karşısında yetersiz kalacaktır. Bugün en önemli yenilenebilir enerji kaynağımız olan güneşten enerji elde etmemizi sağlayan panelleri üreten yönetim kurulu üyemiz Bereket Enerjiyi ziyaret ettik. Bizlere güneş enerji panellerinin üretimi konusunda oldukça açıklayıcı bilgiler verdiler. Bugüne kadar ithal ettiğimiz güneş panellerinin ilimizden ihraç edilmesi ve bunu gerçekleştiren firmanın da yönetim kurulu üyemiz olmasından büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı