REKLAMI GEÇ

Bu portal işbirliğini geliştirecek

Bu portal işbirliğini geliştirecek

“Kamu-üniversite-sanayi buluşması konferansı” Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2019 Cumartesi, 12:53

Konferansa mühendislik ve teknoloji fakültesi dekanları, akademisyenler, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp ve PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Orhan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmalarının ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Mithat Kaya sunum yaptı.

Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı’nı anlatan Kaya, bu portal ile kamu, üniversite ve sanayiciler arasında sağlanacak etkileşim ile paydaşlar arasında iletişim, proje ortaklığı gibi iş birliklerinin artacağını vurguladı.

Portal aracılığı ile akademisyenlerin de yayın, makale, tez çalışmalarını; kurum, kuruluş ve firmalara kolayca ulaştırabileceklerini anlatan Kaya, platformun girişimci genç ve öğrencileri de unutmadığını, sektör ve meslekler hakkında bilgi edinebileceği, iş fikirlerini kayıtlı firmalarla paylaşıp temaslarda bulunabileceğini kaydetti.

Programın son kısmında ise Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) Araştırma ve Planlama Uzmanı Dilşad AKAR, GEKA’nın faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı.

Konferansın ardından firma ziyeretleri de gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı