REKLAMI GEÇ

Büyüksoy: İhalede yüksek kırım yapan malzemeden kısıyor

Büyüksoy: İhalede yüksek kırım yapan malzemeden kısıyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, ihalelerdeki yüksek orandaki kırımların işin yapım aşamasında sorunlar yarattığını, işi bırakma ve malzemeden kısmanın bunlar arasında yer aldığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2014 Pazartesi, 14:40

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Yönetim Kurulu üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy’u ziyaret etti. DEİM yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Büyüksoy, “Sizlerin görüş, fikir ve önerilerinize, kısaca işbirliğinize ihtiyacımız var. Denizli’de işbirliği halinde çok güzel olaylara imza atacağımıza inanıyorum “ dedi.

Sektörde faaliyet gösteren, bazı müteahhitlerin yanlışlar yaptığını ifade eden Büyüksoy, bu sorunun çözülmesi için yardımcı olunmasını istedi. İhalelerde yüzde 30’ları aşan kırımlara değinen Büyüksoy, kurum olarak denetim çalışmaları yaptıkları sırada sorunların başladığını, kimisinin işi terk etmek ya da gereken şartlarda işi yürütememek gibi durumla karşı karşıya kaldığını veya işi yaparken “malzemeden kısmak” gibi istenmeyen sonuçların ortaya çıktığını, sektördeki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak çözümler üretmek istediklerini söyledi.

“HESAPSIZ KIRIMIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”
DEİM Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Demirten ise öncelikle işbirliğine ve her türlü yardıma hazır olduklarını, sözü edilen sorunların temel kaynağının müteahhitlik tanımının olmayışına dayandığını belirtti. “Hesapsız kırım meselesinin önüne geçilmeli” diyen Demirten, şöyle konuştu:
“Bir iş verilirken, her türlü yeterliliği dikkate alınmalı. Müteahhitlik sicili olmalı ve işlenmeli. Bazı kriterler getirilmeli, yani mevzuat sistemi yeniden gözden geçirilmeli. Müteahhitlik tanımı yapılmalı ve ortaya konmalı, tanımsız ortam da işler yapılıyor. Türk müteahhitlik sektörü olarak, dünyada 2. sıradayız, yurt dışında çok başarılıyız. Ancak yurt içinde müteahhitlik yasamız yok. Bu nedenle iş yapma izini herkese verilebiliyor. Yani kriter olmadan sicil veriliyor. İşte sektör faaliyetlerinde ortaya çıkan sıkıntıların başlıca nedenleri bunlar. Denizli’de 1.200 civarında müteahhit faaliyet gösteriyor, ancak 3 bin 600 kişi izin almış. Bu da gösteriyor ki, ciddi iş yapan müteahhit kriterleri ortaya konulmalı.”

Yorumlar

ahmet   -  Bağlantı 18 Ağustos 2014, 18:25

Sayın müdürüm;siz sözleşmenizi güzel bir şekilde yapınki hadi kaçsın işi yarım bıraksın bakalım.Ama yapılacak işlerde rant olursa hem çalar hemde yarıda bırakır kaçar çünkü bunlara cezada yok rant peşin alındığından.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı