REKLAMI GEÇ

Büyüme rakamları sanayiciyi mutlu etmedi

Büyüme rakamları sanayiciyi mutlu etmedi

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını değerlendirdi. Rakamları yetersiz bulduklarını belirten Keçeci, “İhracat ve sanayiye dayalı bir büyüme, sağlıklı büyümedir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2020 Cuma, 14:55

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, TÜİK’in yaptığı araştırmaya göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) 2019 yılı dördüncü çeyreğinde % 6 arttığını, yıllık bazda ise büyümenin %0.9 düzeyinde gerçekleştiğini söyledi.

Keçeci, “Üretim yöntemine göre dört dönem toplamıyla elde edilen yıllık GSYH, zincirlenmiş hacim endeksi olarak 2019 yılında bir önceki yıla göre %0.9 arttı. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2019 yılında bir önceki yıla göre %14.9 artarak 4 trilyon 280 milyar 381 milyon lira oldu. Kişi başına Gayrisafi Yurt İçi Hasıla 2019 yılında TL bazında 51.834, ABD doları cinsinden 9.127 olarak hesaplandı” dedi.

İHRACAT VE SANAYİYE DAYALI BİR BÜYÜME, SAĞLIKLI BÜYÜMEDİR
2019 yılında %0.9’luk bir büyüme rakamını çok da tatmin edici bulmadıklarını belirten Keçeci, “Ancak yılın son çeyreğindeki %6.0’lık büyüme rakamı, olması gerek bir rakam. Ülkemizdeki nüfus artışına ve istihdam rakamlarımıza baktığımızda yıl bazında %0.9 değil %6’dan daha yüksek olmalı. Büyüme rakamlarına ve kapasite kullanım oranlarımıza baktığımızda olumlu yöne giden bir tablo görüyoruz. Pozitif yönlü ilerlemenin devamının gelmesini temenni ediyoruz. Çin’deki Corona virüsü sonrasında Denizli’deki tekstil sektörümüzde bir canlanma söz konusu. Birçok sanayicimizin siparişleri dolmuş durumda, önümüzdeki günlerde kapasite kullanım rakamlarında artış bekliyoruz” dedi.
Bir sanayici olarak yatırımların çok düşük noktalarda seyrettiğini belirten Keçeci, “En büyük sinerji kaynağımızın da ihracat olduğuna inanıyorum. Yatırım gücümüzün olması için ihracata ve sanayi üretimine mutlak surette önem vermeliyiz. Böyle bir büyümenin sağlıklı bir büyüme olmadığını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte de düşük faiz oranlarının devam etmesinin yatırımcıya güven sağlayacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Yorumlar

Kenan   -  Bağlantı 28 Şubat 2020, 20:33

Müjdat beyin memnun olduğu tek şey var.Oda o koltukta ömür boyu oturup kalkmamak.
Yapışırlar bırakmazlar.Gençlere yol açmazlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı