REKLAMI GEÇ

Çal ve Bekilli organik tarım üssü olacak

Çal ve Bekilli organik tarım üssü olacak

Sebze-meyve üretiminde hormon ve çeşitli kimyasallar kullanımının son yıllarda yaygınlaşmasıyla organik tarım giderek öne çıkmaya başladı. “Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesi kapsamında, 13 üreticinin”organik tarım yetiştiriciliği sertifikası” aldığı Çal ve Bekilli, öne çıkan ilçelerden oldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2015 Pazar, 11:53

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesi yaygınlaştırılmaya çalışılırken, Çal ve Bekilli’de 13 çiftçi organik tarım yetiştiriciliği sertifikası aldı. çiftçilere üretimde kullanacakları koruyucu malzeme dağıtımı da yapıldı.

Sertifika ve malzeme dağıtımı için düzenlenen törene Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, Çal İlçe Müdürü Aydoğan Gürcan, Bekilli Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil ve kursiyerler katıldı.

AMAÇ TOPRAKTA KİRLİLİĞİ ÖNLEMEK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, törende yaptığı konuşmada, üreticilerin gelirlerini arttırabilmek, bakir alanları korumak, kirlenmeye başlayan alanları yeniden kazanmak ve entansif tarım alanlarını kimyasal kirlilikten arındırarak yeniden sürdürülebilir üretimin sağlanması amacıyla bakanlığın “Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesini uygulamaya koyduğunu söyledi.

denizli-cal-bekilli-organik-tarim-ussu-olacak-ic
13 ÇİFTÇİ 125 DEKAR ALANDA ÜRETİM YAPACAK
Kutlu, proje çerçevesinde Çal’ın Selcen Mahallesi’nde bir üreticiye ait 40 dekar üzüm ve armut bahçesi, Kabalar Mahallesi’nde 6 üreticiye ait 65 dekar alanda kekik tarlaları, Bekilli’nin Bükrüce Mahallesi’nde 6 üreticiye ait 20 dekar alanda adaçayı üretim parselleri oluşturulduğunu, 13 üreticinin organik tarımla ilgili üretim yapacağı alanın toplamda 15 dekara ulaştığını, ayrıca Çal’ın Ortaköy Mahallesi’nde bir üreticinin 10 dekar ceviz bahçesiyle projeye katıldığını belirtti.

ZİRAAT ODALARIYLA ORTAK ÇALIŞMA
Proje çerçevesinde üreticilere gerekli olan adaçayı fidesi, ceviz fidanı, toprak düzenleyici ve bitki koruma preperatları ile toprak düzenleyici alımları yapıldığını ifade eden Kutlu, üretimle ilgili çalışmaları Bekilli ve Çal Ziraat odaları ile uyumlu bir şekilde yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı