REKLAMI GEÇ

Çardak OSB’de tapu tahsisi

Çardak OSB’de tapu tahsisi

Uzun süreden beri atıl durumda bekleyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ayağa kalkıyor. 3 dolara arsa hamlesinin ardından hareketlenen OSB’de biri İstanbullu 8 müteşebbise tapuları törenle dağıtıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2015 Cuma, 13:55

Çardak Özdemir Sabancı OSB Arsa Tahsis Töreni, Dedeman Park Otel’de düzenlendi. Arsa tahsis törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Dr. Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe, Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, DSO Başkanı Müjdat Keçeci ile çok sayıda işadamı katıldı.

denizli-cardak-osb-arsa-tahsis-toreni-ic-4

ÜRETİCİNİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIM
Toplantıda Denizlili işadamlarına seslenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Ak Parti Hükümeti olarak her zaman sanayicinin, girişimcinin, üretenin, Ar-Ge çalışması yapanın yanında yer aldıklarını ifade etti.

denizli-cardak-osb-arsa-tahsis-toreni-ic-2

Bakan Ramazanoğlu, “Bizler sizlerden aldığımız güçle, her alanda eşit ve adil bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Türkiye yaşanan olumsuzluklara rağmen kararlı ekonomik politikaları sayesinde küresel krizlerden etkilenmemiş, küresel ve bölgesel anlamda güçlü bir liman haline gelmiştir” dedi.

Türkiye’nin tüm sektörleriyle ayağa kaldıracak gücün karşılık güven olduğunu söyleyen Bakan Ramazanoğlu, “Bu inancın bu güvenin boşa çıkarmamak için canla başla çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu hükümetin bakanı ve Denizli milletvekili olarak her zaman sanayicimizin, siz hemşehrilerimizin en büyük destekçisi olacağıma buradan sizlerin önünde bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yatırım yapan, üretime geçen her girişimcinin yanında olmaya devam edeceğiz, edeceğim” diye konuştu.

ZEYBEKCİ, HASTANE, OTOYOL VE HIZLI TRENİ HATIRLATTI
DSO’nun düzenlediği Çardak Özdemir Sabancı OSB arsa tahsis törenine katılan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uzun zamandan beri atıl durumda bekleyen Çardak OSB’nin talihsiz bir süreç geçirdiğini belirtti. Bu süreci kırmak için DSO ile anlaşarak, Türkiye ve Denizlili yatırımcıya metrekaresi 3 dolara arsa satışı için çalışma başlattıklarını hatırlatan Zeybekci, “Bugün bu çalışmanın neticesini yaşıyoruz. 8 firmamıza, 1 yıl içerisinde temel atılması ve 2 yıl içerisinde de üretime geçmeleri şartıyla metrekaresi 3 dolardan arsa tahsis edildi” dedi.

denizli-cardak-osb-arsa-tahsis-toreni-ic-1

Zeybekci toplantıda, 100 yataklı şehir hastanesi, Aydın-Denizli Otobanı ve Denizli-Antalya hızlı tren projelerini de hatırlatarak, “Bunları bilerek söylüyorum. Sizde bu projelerin takibi olun istiyorum. Benim çok sevdiğim bir söz vardır. ‘el içinde helalleştik ölmemek olmaz’ işte bunları burada hatırlatıyorum ki, bu çalışmalar hızlansın” dedi.

denizli-cardak-osb-arsa-tahsis-toreni-ic-3

VAKIFBANK’A SORUNU VAR
DSO Başkanı Müjdat Keçeci ise açılış konuşmasında, 20 yılı aşkın süredir yatırımcı bekleyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’deki, 270 bin metrekarelik bölümü metrekaresi 3 dolardan satışının gerçekleştiğini belirtti. Ancak burada Vakıf Banka’a ait 900 bin metrekarelik ile ilgili sorunun hala çözümlenmediğini belirten Keçeci, “Vakıf bank ile görüşülüp burasının müteşebbislere tahsis edilmeli” diye konuştu.

denizli-cardak-osb-arsa-tahsis-toreni-ic

8 FİRMA TEMSİLCİSİNE TAPULARI VERİLDİ
Çardak Özdemir Sabancı OSB’de, 2 yıl içerisinde üretime geçmek şartı ile metrekaresi 3 dolardan arsa satın alan biri İstanbullu 8 girişimciye, tapuları verildi. Demir-çelik, mobilya, tekstil ve İstanbullu bir asansör üreticisi firmasının yatırım için satın altığı arsaların tapularını veren Bakan Dr. Sema Ramazanoğlu, fabrikaların temelinin de en kısa sürede atılması temennisinde bulundu.

HASTANEDE AÇILIŞ YAPTI
Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde merhum Kısmet Alimoğlu’nun ailesinin yaptırdığı Hemotoloji Servisi ile hayırsever işadamı Halil İbrahim Palazca’nın yaptırdığı Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu yaptı.   Hayırseverlere teşekkür belgesi veren Bakan Ramazanoğlu, “Hemotoloji Servisi çok önemli. Bu alanda hastanelerin eksiklikleri var. Bazen hastalara 3 ay sonrasına gün verilebiliyor. Denizli, konum itibariyle bir il sınırlarının kesiştiği noktada. Bu anlamda yoğun bakım ünitesi de önemli. Türkiye olarak sağlıkta çok daha iyi yerlere geleceğiz. 2002’de AK Parti iktidar oldu, sağlıkta devrim yapıldı ama daha iyi koşullarda sağlık hizmetleri vermek için çalışıyoruz” dedi.

Bakan Ramazanoğlu, geceyi Denizli’de geçirdikten sonra yarın sabah Aydın’a hareket edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı