REKLAMI GEÇ

Çaresizlik mührü

Çaresizlik mührü

Tabakhanenin taşınmasından sonra ruhsatları iptal edilen 7 deri toplayıcısı, bürokrasinin azizliğine uğradı.Alternatif yer gösterilmemesi nedeniyle de dükkanlarının mühürlenişini çaresizce izlediler.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2014 Çarşamba, 09:22

Onaz’ın Kaklık Mahallesi’ndekiDeri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasının ardından, tabakhane içindeki ruhsatları iptal edilen deri toplayıcıları mühürlendi. Kendilerine 1 ay süre tanınan toplayıcılar, bu süre içinde OSB’ye başvurdu, ancak parseller ayrılmadığı için yer bulamadı. Başka bölgeden de yer tutmalarına izin verilmeyince,şehirdeki 7 deri toplayıcısının kapısına mühür vuruldu.

7 DÜKKANA KİLİT
Sabah saatlerinde dükkanına gelen deri toplayıcıları karşılarında polis ve Büyükşehir Zabıtasını gördü. Kendilerine bir ay önce yapılan tebligata rağmen faaliyetlerine devam ettikleri için dükkanlarının mühürleneceği söylendi. Dükkan sahipleri dirense de resmi yazı ile gelen zabıtalar,7 dükkanı birden mühürledi.

YER SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ
Tabakhanede 36 yıldan bu yana deri toplama işi yapan Hulusi Kömürcü, mühürlenme sürecini şöyle anlattı:
“Tebligatı aldıktan hemen sonra önce Merkezefendi Belediyesi’ne gittik. Bizi büyükşehire sevk ettiler. Büyükşehir Belediyesi de valiliğe başvurmamızı istedi. Biz de Sayın Valimiz ile bizzat görüştük. İşimizin sadece mezbahalardan deriyi toplayıp,tuzlayıp, depoladıktan sonra işleme tesisine göndermek olduğunu anlattık. O da Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden 500’er metrekare yer tahsis edilmesini istedi.

BİZ ÇALIŞAMAZSAKDERİLER ÇÖPE GİDER
Ancak OSB yönetimi, parsel sorunundan ötürü o yerleri bize veremedi. Bunu ilgili yerlere söyleyip, başka yer gösterilmesini talep ettik, fakatolumlu yanıt alamadık. Şimdi de süre dolduğu için dükkanlarımızı mühürlediler. Sadece benim dükkanım büyük marketler zincirinden biri ve 70 kasaptan deri topluyorum. Şimdi o derileri alsam ne yapacağım ki, tuzlamazsam iki günde çöpe gider. Milli servetimize yazık değil mi? Çözüm üretmeden dükkanımızı kapattılar, çözüm istiyoruz.”

Yorumlar

Faruk Kocak   -  Bağlantı 23 Temmuz 2014, 21:15

Ufuk arkadaş insanların işyerlerinin kapanmasından ailelerinin
Zor durumda kalmasından zevk Alıyor galiba. Umarım benzer
Bir durum düşer ve birileri de onunla dalga geçer

muko   -  Bağlantı 23 Temmuz 2014, 20:57

Ufuk bey, sozum size. Oncelikle belli ki sahip olamadiginiz ekonomi bilgisiyle (milli servetin batmasi diye bir kavram yoktur cunku) kendinizce alayli bir yorum yazmissiniz, ancak size nacizane tavsiyem oncelikle haberi okumaniz. Biraz vakit ayirip tekrar bakarsaniz magdur olan vatandasin zaten Honaz’dan yer istedigi, bunun icin gorusmeler yaptigi ve kendilerine yer sozu verildigi anlasiliyor. Burokrasi nedeniyle vatandas tasinamiyor, ancak yilmiyor yine de ve baska bir yer istiyor, ama belli ki sizin gibi sermaye dusmanlarinin ya da Denizlimizi sevemeyen kisilerin elinde magdur oluyor. Denizlimizin sorunlarina duyarli olan Sayin Valimizin ve Belediye Baskanimizin konuya acilen el koyacagina ve bir cozum bulacagina eminim.

mehmet   -  Bağlantı 23 Temmuz 2014, 20:25

Tabakhane kaldirilacak diye kac aydir soyleniyor olabilir.ancak bu konu cok belirsizdi ve bu olay icin esnaflar defalarca belediyeye cagirilip gorusuldu.Mal sahiplerine ne sahip olduklari mulkun ne olacagiyla ilgili bilgi verildi ne de ham dericilerin bu surecte nasil yol izleyecegi belirtildi.yeni tabakhane denizliye 40 kilometre ve bu deri toplayicilari gunde 3 mezbahaya 4 defa gidiyorlar.şayet bu gosterilen yere tasinirlarsa verdikleri mazot parasi nedeniyle çalistirdiklari iscileri besleyemez ve milliservete yazik olmaz belki ama en az 40 isci ve bunlarin ailesi issiz ve ac kalir.Olaylarin disinda olup alayci yorum yapmak bence de gereksiz bir durum ki bu tabaklik meslegi eski ve helal kazancli cok emek isteyen bir meslek.bu insanlar ne yorucu tempoda calisiyorlar ki ailelerine ekmek goturebilsin.eskiden haciya gidenler bile paralarini tabakhaneden degistirirmis helal para diye.neyse ben bir tabakhane calisani olarak bunlari soylemek istedim.insallah en kisa surede sorunlari cozulur.

tolga   -  Bağlantı 23 Temmuz 2014, 12:32

arkadaşım o adamlarda bu ülkenin insanı biz ne diyoruz DENİZLİ miz sanayide öncü, madem öncü isek alaycı bir şekilde yorum yapmanın bir anlamı yok.DENİZLİ SANAYİ ODASI Başkanımızı göreve davet ediyorum.Elbetteki Denizli Sanayi Odamız bu sorunun çözümünde yardımcı olacaktır.

ufuk   -  Bağlantı 23 Temmuz 2014, 10:22

Vay arkadaş 50 defa, 100 defa tabakhane kapanacak dendi. Burada dericilik yaptırılmayacak, binalara restorasyon yapılacak dendi. Bunu tüm Denizli biliyorken oradaki dericilerin mi haberi olmamış, zamanında Honaz’dan yer istememişler. Şimdi mi akıllarına gelmiş… Sizin yüzünden milli servet batacaksa bırak batsın arkadaş… Siz yoksanız 7 eksiğiz :)))

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı