REKLAMI GEÇ

DDY Kaklık’tan yapacağı taşımada indirime gitti

DDY Kaklık’tan yapacağı taşımada indirime gitti

Denizlili sanayicilerin itirazı Devlet Demiryolları’na (DDY) geri adım attırdı. DDY, Kaklık Lojistik Merkezi’nden İzmir’e yapılacak yük taşımacılığının tarifesinde yeniden düzenleme yaparak, indirime gitti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2014 Cuma, 09:51

Vali Abdülkadir Demir, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Çelikkol ile yönetim kurulu üyesi Samet Gündüz’ünde katıldığı toplantıda, DDY’nin Kaklık Lojistik Merkezi’nden, İzmir Alsancak veBiçerovalimanlarınayapacağı taşımanın birim fiyatlarında revizyona gittiğini açıkladı.

Lojistik merkezden taşımacılığın başlamasının ardından sanayicilerden fiyatın yüksek olduğu ile ilgili şikayetler geldiğini anımsatan Vali Demir, “Kısa bir süre önce faaliyete geçen Kaklık Lojistik Merkezi’nden İzmir Alsancak ve BiçerovaLimanları’na yük taşımacılığı başlamıştı. Ancak sanayici, demiryolu ile taşımacılığın karayolundan daha pahalı olduğunu dikkat çekerek, taleplerini dile getirmişlerdi. Demiryolları bu itirazları dikkate alarak ücretlerde düzenleme yaptığını bildirdi. Yapılan düzenlemeye göre, Kaklık Lojistik Merkezi’nden Alsancak’a taşınan yükün tonu 19 TL’den 16,5 TL’ye, Biçerova Limanı’na taşınan yükün ttonu ise 21,5 TL’den 19 TL’ye indirildi” dedi.

“MAZARET KALMADI”
Sanayicinin Kaklık Lojistik Merkezi’ni tercih etmemeleri için mazeretlerinin kalmadığını kaydeden Demir, “Kaklık Lojistik Merkezi’nde yaptığımız toplantıda da söylemiştim. Lojistik Merkezi’nin yapılması, binaların tamamlanması önemli değil. Önemli olan burasının faal hale getirmek ve tam kapasite kullanılmasıdır. Artık Sanayici yük taşımacılığında demiryolunu tercih etmelidir” diye konuştu.

GÜMRÜK İŞLEMLERİ DE BURADAN YAPILACAK
Gümrük işlemlerinin de Kaklık lojistik Merkezi’nden yapılacağı müjdesini de veren Vali Demir, Kaklık Lojistik Merkezi’ni tercih eden sanayicinin İzmir Alsancak ve Biçerovalimanlarında gümrük işlemleri ile uğraşmayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı