REKLAMI GEÇ

DEİM’den “müteahhit” uyarısı

DEİM’den “müteahhit” uyarısı

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM), konut alacak vatandaşları, müteahhitleri iyi araştırmaları konusunda uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2014 Salı, 11:11

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, ev alırken müteahhitlerin geçmişine bakılması ve araştırma yapılması gerektiğini belirterek, ucuza mal etmek amacıyla vasıfsız elemanlarla iş yapılabildiğini, bunun da kalitesiz binalar ortaya çıkmasına yol açtığını ifade etti.

Demirten,”Vatandaşlarımız konut alırken şunlara dikkat etsinler. Binayı yapan müteahhit’in güven vermesi, deprem yönetmeliğine göre yapılmış yeni ruhsatlı olması tercih nedeniniz olsun. Sırf merkezde diye 30-40 yıllık tabutlara çuvalla para vermeyin. Kışın bitip yazın, yazın bitip kışın gelmesi gibi bir gerçek var. ‘Aldığımız bina 30 yıllık değil, sadece 15 yıllık’ demeyin. Çünkü 99 depreminden önce yerel yönetimler maalesef bu işe önem vermiyordu. Bina ne kadar kaliteli malzeme ile yapılmış olsa da eğer hazır beton kullanılmamışsa tercih edilmemeli. Depremden önce yapılmışsa ve binayı yapan firma ya da müteahhit işini bilen ve sağlam işler yapan biri ise mecbur olmadığı halde hazır beton kullanmış olabilir. Zaten böyle bir şey yapmışsa o müteahhiti takdir etmek gerekir. Bu nedenlerle müteahhit firmaların mutlaka geçmişlerine, fiyatlar kadar ciddi anlamda bakılmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı