REKLAMI GEÇ

Denetimli serbestlik yükümlülerine iş kulübü eğitimi

Denetimli serbestlik yükümlülerine iş kulübü eğitimi

Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Denizli İŞKUR arasında imzalanan protokol hayata geçirildi, ilk grup yükümlüler iş kulübü eğitimini tamamladı. Yükümlülere daha kolay iş sahibi olmalarını sağlayacak ipuçları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2018 Cuma, 16:11

5 Aralık 2017’de Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Denizli İŞKUR arasında imzalanan protokol hayata geçirildi, ilk eğitim tamamlandı.

Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde denetim serbestlik altında bulunan yükümlülere kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, iş arama, iş kurma süreçlerinde yanlarında olmak, ihtiyaç duydukları bilgi ve iletişim yöntemlerini öğrenmelerini kolaylaştırmak amacı ile ilk grup eğitimleri verildi.

Eğitime ilişkin bilgi veren Denizli İŞKUR yetkilileri, “Çalışmak isteyen herkese göre bir iş” olduğu düşüncesinden yola çıkıldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

“İş arama stratejilerini geliştirmeleri ve eylem planlarını uygulayabilmelerini sağlamanın amaçlandığı eğitimde, kendini tanıma ve mesleki eğilimlerinin farkına varma, iş arama ağlarını genişletme, telefon görüşmeleri, CV çeşitleri ve hazırlama teknikleri, mülakat çeşitleri ve teknikleri, girişimcilik beden dili ve kendini ifade etme, başlıkları işlenmektedir. Grupların ilgileri ve hedefleri doğrultusunda eğitim içeriği başlıklarında çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Eğitimin girişimcilik bölümünde, KOSGEB’den KOBİ uzmanı Engin Karaman KOSGEB’in hibe ve destek programlarını aktardı, daha sonra soru cevap bölümüne geçildi. İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Görücü ise İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik, kendi işini kurmak isteyenlerin bu hibe programlarına nasıl başvuru yapacakları ve başvuru süreci hakkında bir kılavuz sundu. İlgili protokol kapsamında devam edecek olan iş kulübü eğitimi, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İş Kulübü Eğitmeni, İş ve Meslek Danışmanı Taner Beter tarafından verildi. Kurs ve eğitimlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler.”

Yorumlar

CEM   -  Bağlantı 13 Ocak 2018, 12:07

SURİYELİLERE HER AY MAAŞ VERİLİYOR BU İNSANLARA’DA HÜKÜMET İŞ BULANA KADAR PARA VERSİN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı