REKLAMI GEÇ

Memişoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi

Memişoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2019 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. DENİB verilerine göre 2 milyar 435 milyon, TİM rakamlarına göre de 3 milyar 186 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat, 2018’in gerisinde kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2020 Cuma, 16:07

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle 2019 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Toplantıya katılan Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı (DENİB) Hüseyin Memişoğlu da katıldı.

2018’İN GERİSİNDE KALDI
Denizlili ihracatçı DENİB verilerine göre 2 milyar 435 milyon dolar, TİM rakamlarına göre ise 3 milyar 186 milyon dolar dış satım gerçekleştirdi.

Denizli, 2018 yılında ise bu rakamların üzerinde ihracat gerçekleştirmişti. Denizli, DENİB üyesi firmalar tarafından yapılan ihracat 2018’de 2 milyar 544 milyon lira olarak gerçekleşmişti. TİM verilerinde ise Denizli ihracatı 3 milyar 370 milyon lira olmuştu.

MEMİŞOĞLU’NDAN İHRACAT VE PİYASA DEĞERLENDİRMESİ
İhracat ve piyasa değerlendirmesi yapan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2018 yılında Euro/USD paritesinin 1,1809 olduğunu, bu paritenin 2019 yılı ortalamasının ise 1,1195 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Memişoğlu, “İhracatımızın yaklaşık yüzde 65’i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığı için, paritenin yüzde 5’in üzerinde azalmasının ihracatımızı etkilediğini söyleyebiliriz. Geride kalan yılda dünya ekonomisini birçok olay etkiledi. ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşı gibi birçok olumsuzluk yaşandı ancak, İngiltere’de Boris Johnson’un kazandığı erken genel seçim sonrasında BREXIT konusunun belli bir yol haritasına göre ilerleyecek olmasının ve ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerinin olumlu yönde devam etmesinin dünya ticaretinin canlanması adına umut verici olduğunu söylemek mümkün” dedi.

İHRACATÇILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
“Denizli 2019 yılında da ülkemizin en çok ihracat gerçekleştiren 9. ili oldu. 27 farklı sektörde, 170’in üzerinde ülkeye, yaklaşık 2.800 ürünün ihracatını yapan ve Denizli’nin listenin en üst sıralarında kalmasını sağlayan 3.000’in üzerinde ihracatçımıza teşekkür ediyoruz” diyen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği olarak, “2020 Denizli Yılı”nda yeni ve farklı projelere odaklanarak ihracatımızda katma değer yaratmaya, yıl boyunca ihracatçıların yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

DENİZLİ HEIMTEXTIL’E DAMGA VURACAK
Diğer taraftan, 7-10 Ocak 2020 tarihlerinde Almanya’nın Frankfurt kentinde ev tekstili sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan Heimtextil Fuarı’nın düzenleneceğini bu yıl Denizli’den fuara 71 katılımcıyla gideceğini de dile getiren Memişoğlu, “ Dünyanın gözünün bir kez daha Denizlili katılımcıların üzerinde olacağını ve ilimiz firmalarının, koleksiyonlarıyla Heimtextil’e damga vuracaklarını söylememiz yanlış olmaz. Uzun zamandır Heimtextil Fuarı’na hazırlanan üye firmalarımıza başarılar dilemek istiyorum. Heimtextil’in olumlu çıktılarının 2020’nin tamamına yayılmasını ve yılsonunda ihracat hedeflerimize ulaşmış olmamızı temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı