REKLAMI GEÇ

Deniz Tekstil Güneş Enerji Santrali üretime başladı

Deniz Tekstil Güneş Enerji Santrali üretime başladı

Salbakos Güneş Enerjisi Santrali, Honaz’ın Kocaçukur mevkisinde enerji üretimine başladı. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş’nin de (TEDAŞ) oluru ile firma dağıtım şebekesine enerji sağlamaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 14:08

Tekstilin doğduğu topraklar olarak kabul edilen Babadağ’ın antik çağdaki ismi olan Salbakos ismiyle enerji sektörüne giren Deniz Tekstil iştiraki Salbakos Güneş Enerjisi Santrali, Honaz’ın Kocaçukur mevkisinde hizmete girerek, enerji şebekesine enerji sağlamaya başladı.

Akgün Elektrik ve Mühendislik tarafından anahtar teslim olarak projelendirmesi yapılan Salbakos Güneş Enerjisi Santrali, 923,4 kWp / 900 kWe kapasite ile ürettiği elektriği bölgede kullanıma sundu. Yıllık ortalama 1,5 milyon kWsaat elektrik üretecek tesis, bu sayede ortalama 1 milyon ton CO2 eşdeğerinde sera gazı salınımını da engelleyerek çevrenin korunmasına katkıda bulunacak.

TEDAŞ tarafından yapılan ön kabul incelemelerine Tedaş Başkent Bölge Müdürlüğünü temsilen Mehmet Hoşoğlu, Tedaş Menderes Bölge Müdürü İbrahim Şengül, AYDEM A.Ş’den Erhan Yılmaz, Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet İnel katıldı. Şirket temsilcileri Murat İlhan ve Serdar Ekiz’in de bulunduğu kabul işlemleri ile Salbakos Enerji İnşaat Turizm ve Sanayi Yat. Ltd. Şti. Denizli’nin sayılı Güneş Enerjisi Santrallerinden birini devreye almış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı