REKLAMI GEÇ

Denizli, emlak fiyatları en çok artan 5. il oldu

Denizli, emlak fiyatları en çok artan 5. il oldu

Hürriyet Emlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu “Eylül 2020 Emlak Endeksi” verileri açıklandı. Bir yıllık süreçte satılık konut fiyatlarının en çok arttığı 5. il Denizli oldu. En çok artış ise Gaziantep’te gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2020 Pazar, 14:14

Emlak sektörünün bir yılda sergilediği performansı masaya yatıran Hürriyet Emlak’ın açıkladığı verilere göre, bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 56,57 ile Gaziantep, yüzde 43,19 ile Antalya, yüzde 41,02 ile Eskişehir, yüzde 38,60 ile Çorum ve yüzde 35,71 ile Denizli geldi.

Metrekare fiyatlarıyla dikkati çeken illerde ilk sırayı 6 bin 51 TL ile Muğla aldı. Muğla’yı, 5 bin 133 TL ile İstanbul, 3 bin 920 TL ile İzmir ve 3 bin 782 TL ile Antalya izledi.

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Tandoğan, “Eylül 2020 Endeksi, geçtiğimiz yılın eylül ayından itibaren son bir yıl içerisinde emlak piyasasında konut satışlarında büyük bir hareketlilik olduğunu gösteriyor. Bu yükselişte Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum ve Denizli’nin ilk 5 il arasında yer alması, Anadolu’daki yükselişi gözler önüne seriyor. Faizlerin düşmesiyle birlikte Türkiye genelinde başlayan konut satışlarına olan ilgi, faizler yükselişe geçmesine rağmen devam ediyor. Bu ay içerisinde de sektördeki hareketliliğin süreceğini öngörüyoruz.”

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 12 Ekim 2020, 09:12

Tüm yatırımlarımı Köye yapacağım Denizli ile alakalı hiç bir şey yapmak istemiyorum Köy de Hayat Var yok diyenler bu pandemi sürecinde Köylere akın ettiler hepsi tek tek kaçtılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı