REKLAMI GEÇ

Karadaban: “Ekmeğe zam yok”

Karadaban: “Ekmeğe zam yok”

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, son dönemlerde birçok ilde yapılan ekmeğe zam tartışmaları üzerine açıklama yaptı. Karadaban, “Denizli’de ekmeğe zam yok” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2020 Çarşamba, 14:18

Fırıncılar Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Bekir Karadaban, hem kendi sektörü hem de genel duruma ilişkin 2019’u değerlendirdi. Ülkede ve Dünya’da zor ve sıkıntılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Bekir Karadaban, “Ticaret savaşları, küresel ekonomide korumacı tedbirlerin devreye girmesini sağladı. Elbette sarsıcı etkiler yaşadık. Türkiye, ticaret savaşları ile başlayan süreçte gerginliğin etkisini ekonomide fazlasıyla hissetti. Ekonomik politika belirsizlikleri, TL’nin dolar ve diğer para birimleri karşısında ciddi değer kaybı ile tüketici fiyatları da arttı. Ancak, tüm bu olumsuzluklara rağmen gün karamsarlık, kötümserlik günü değil. Birlikte çalışarak, birlikte üreterek ve elde ettiğimiz değeri adilane bölüşerek tüm bu güçlüklerin altından kalkabilir, geleceğe umutla bakabiliriz” dedi.

İçinde bulunulan durumdan içe kapanarak değil, değişerek ve dönüşerek çıkılabilecek yeni bir dünya kurulduğunu hatırlatan Karadaban, “Biz Denizli Fırıncılar Odası olarak Türkiye’nin güçlü ve lider bir ülke olması için çözümler sunmaya, birlikte ortak aklı ortak bir vizyonla oluşturmaya önem veriyoruz. Bizim yıllardır titizlikle üzerinde durduğumuz konu, sağlıklı, kaliteli ve hijyen kurallarına uygun ucuz ekmeği üretip halkın tüketimine sunmaktır. Yani vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeği en uygun, ucuz ve sağlıklı bir şekilde nasıl üretebilirizin gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

“EKMEĞE ZAM YAPILMAYACAK”
Ekmeğin ana maddelerine gelen zamların fırıncı esnafını zor durumda bıraktığının farkında olduklarını dile getiren Karadaban, “Lakin ülkenin durumu göz önüne alarak, bizler de milli duruş sergilemeye devam edeceğiz. Son zamanlarda bazı şehirlerde ekmek fiyatlarına ilişkin yapılan düzenlemeler Denizlimiz için geçerli değildir” dedi.

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ DE KUTLADI
Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, basın toplantısının sonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı, hazırlattığı pastayı kesti.

Gazetecilik mesleğinin insanlığın modernleşmesi ile paralellik arz ettiğini ifade eden Karadaban, “Güvenilir, doğru ve dürüst habercilik, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar demokratik toplumlar için vazgeçilmezidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı