REKLAMI GEÇ

Promoda Tekstil 3 yılda yüzde 978 büyüdü

Promoda Tekstil 3 yılda yüzde 978 büyüdü

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 yıl önce kurulan Promoda Tekstil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) belirlediği ülkenin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında ilk 10’a girmeyi başardı. Denizli’den dünyanın çeşitli ülkelerine kırlent, tül perde, halı, dış giyim ve ev tekstil malzemeleri üreterek ihraç eden Promoda Tekstil, 2012-2015 yılları arasında yüzde 978 büyüyerek, ilk 100’de kendine 10’uncu sırada yer buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2017 Cumartesi, 09:13

Osman Nuri BOYACI /(DHA)
TOBB’un en hızlı büyüyen şirketleri belirleyen Türkiye 100 Yarışmasında, Denizli’den listeye giren tek firma Promoda Tekstil oldu. Promoda Tekstil, 2012-2015 yılları arasında yüzde 978 büyüyerek, değerlendirmede ilk 10’a girme başarısı da gösterdi. Türker Kavaklıoğlu ve Ömer Özen’in sahibi olduğu şirket, 2009’dan bu yana Denizli’den dünyanın çeşitli ülkelerine günde 10 bin adet üretim kapasitesi ile lisanslı kırlent, tül perde, halı, dış giyim, ev tekstili ürünlerini sertifikalı olarak üreterek, ihraç ediyor. Dijital baskılı ürünler konusunda kapasite yönünden Avrupa’nın sayılı firmaları arasında yer alan Promoda Tekstil, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında 50 kişi istihdam ediyor.

Ankara’da dün (perşembe) TOBB’da, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı törenle, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 10’uncu şirketi olan Promoda Tekstil adına ödülü Türker Kavaklıoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan aldı.

Denizli’yi temsilen ödül töreninde bulunmaktan dolayı çok büyük onur duyduğunu belirten Kavaklıoğlu, “Aldığımız ödülü öncelikle çalışanlarımıza ve Denizlili vatandaşlarımıza hediye ediyoruz. 100 şirket içerisinde ilk 10’a girmiş olmamız bizim için ayrı bir gurur oldu. Bundan sonraki hedefimiz daha çok istihdam yaratarak Denizli’nin adını tüm dünyaya duyurmak olacak” dedi.

Listede İstanbul’dan 39, Kocaeli’nden 8, İzmir’den 7, Adana, Ankara ve Antalya’dan 5’er, Gaziantep’ten 4, Bursa ve Kayseri’den 3’er şirket yer alırken, Denizli’den tek şirket yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı