REKLAMI GEÇ

Kurbanlık fiyatlarının yüksek olması ön görülüyor

Kurbanlık fiyatlarının yüksek olması ön görülüyor

Kurban Bayramı yaklaşıyor, bu yıl kurbanlık fiyatlarının oldukça yüksek olması bekleniyor. Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, küçükbaş kurbanlıkların 1000-1500 TL arasında satılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2017 Pazar, 14:20

 

İslam dininin Ramazan’dan sonra bir diğer dini bayramı olan Kurban Bayramı bu yıl 1-4 Eylül tarihleri arasında kutlanacak. Kurban Bayramı denince akla ilk gelen de kurbanlıklar oluyor.

Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, kurbanlık fiyatlarının yüksek olacağını, bunun nedeninin de hayvan azlığı olmadığını, girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklandığını söyledi.

Topaloğlu, “Bir kuzuyu kesime kadar beslemek 700-800 TL’yi buluyor. Girdi maliyetleri oldukça yüksek. Geçen yıl arpanın kilosu 60 kuruş idi şu anda 85 kuruş. Fiyatlar kurbanda cep yakacak. Çünkü, kurban pazarı her zaman normal fiyatların üstünde olur. Fiyatların yüksek olması hayvan yetersizliğinden kaynaklanmıyor, kesinlikle girdi maliyetlerinin yüksek oluşundan. Kurbanlık için ithalat yapılacağını sanmıyorum yeterli küçükbaş ve büyükbaş hayvan var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı