REKLAMI GEÇ

Denizli ihracatı yüzde 3.4 geriledi

Denizli ihracatı yüzde 3.4 geriledi

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Ocak ayı ihracat rakamlarını açıklamasından sonra, Denizli’nin ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2019 Salı, 09:57

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle’nin Ocak ayı ihracat rakamlarını açıklamasından sonra, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, rakamlar içinde Denizli’yi değerlendirdi. Denizli’de İhracat geçen yıla göre 3.4 geriledi. Geçen yıl 1.22 seviyelerinde olan parite ise 1.14 dolayında kaldı.

DENİB tarafından Hüseyin Memişoğlu imzasıyla yayınlanan açıklamada Denizli ihracatı için şu bilgilere yer verildi:

Geçtiğimizyıl ocak ayında 1,22 seviyelerinde izleyen paritenin, bu sene aynı dönemde 1,14 dolaylarında olduğu ve bu durumun da ihracatımızı etkilediği söylenebilir. Bilindiği gibi, ilimizin en önemli ihracat pazarı Avrupa Birliği. Bu yüzden, Euro/USD kurunda yaşanan gelişmelerin ihracatımız üzerinde önemli etkisi bulunmakta. İlimiz ihracatında ocak ayında yaşanan gerilemede, paritedeki trendin etkisi olumsuz oldu.

Parite etkisiyle beraber, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Denizli ihracatı, yüzde 3,4 azalışla 252 milyon USD oldu. DENİB üyelerince ocak ayında yapılan ihracat ise bir önceki seneye kıyasla yüzde 6,1 azalarak 196 milyon USD olarak gerçekleşti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı