REKLAMI GEÇ

Denizli ihracatını % 17 artırdı

Denizli ihracatını % 17 artırdı

Denizli’nin ihracatı Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 arttı. Bu yılın ilk 8 aylık dönemindeki ihracatta, geçen yıla göre yüzde 14 artış gerçekleşti. Yılın 8 aylık döneminde Denizli’den 1 milyar 544 milyon dolar ihracat yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2014 Pazartesi, 16:07

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı yazılı açıklama ile Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, “Ülkemiz ihracatı geçen yılın aynı ayına göre % 5,2 artış ile Ağustos ayında 11,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde ise Türkiye %5,3’lük artış ile 104,6 milyar dolarlık ihracata imza attı.

DENİZLİ İHRACATINI EN FAZLA ARTIRAN İL
Ağustos ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre %17’lik artış oranı ile 186 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, “Ocak-Ağustos döneminde ise DENİB tarafından % 14 oranında artış ile 1 Milyar 544 Milyon Dolarlık ihracat kayda alındı. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Denizli Merkezli firmaların Ağustos ayındaki ihracatı, % 16’lık artış ile 274 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde TİM verilerine göre Denizli’nin ihracatı 2 milyar 165 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu % 10 oranında yükselişe karşılık geliyor. Bu performansı ile Denizli, Ağustos ayında en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında, Ankara ile birlikte en yüksek ihracat artışını yakalayan kent oldu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı