REKLAMI GEÇ

Denizli, istihdam, işsizlik ve iş gücüne katılımda Türkiye ortalamasının üzerinde performans gösteriyor

Denizli, istihdam, işsizlik ve iş gücüne katılımda Türkiye ortalamasının üzerinde performans gösteriyor

TÜİK; 2013’te ara verdiği illere göre iş gücü istatistiklerini yayımladı. Denizli, düşük işsizlik oranıyla Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. İş gücüne katılım ve istihdam oranları ile de Türkiye ortalamasını geride bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2024 Perşembe, 12:50

Denizli, tekstil, metal, madencilik, tarım gibi alanlarda önemli üretim üslerinden biri. Denizli, çalışma hayatına katılımda da Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans sergiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Denizli’nin işsizlik oranı Türkiye ortalamasından düşük. İş gücüne katılım ve istihdam oranları ise yüksek.

TÜİK, bu çalışmayı 2008-13 yılları arasında yapmış fakat 2022 yılına kadar yapmaya ara vermişti. 2023 yılından itibaren bu istatistikler tekrar açıklanmaya başlandı. TÜİK’in verilerine göre, Denizli çalışma hayatı ile Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri.

Çünkü Denizli’nin rakamları Türkiye ortalamasının üzerinde performans gösteriyor.

İŞSİZLİK ORANI: YÜZDE 8.1
2023 yılında Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 9.4 olarak kayıtlara geçti. Fakat Denizli’de ise bu oran yüzde 8.1 oldu. İşsizliğin en yüksek olduğu şehir, neredeyse her 4 kişiden birinin işsiz olduğu Hakkari: Yüzde 23.3. En düşük şehir ise yüzde 4.8 ile Sinop oldu.

İSTİHDAM ORANI YÜZDE 50,3
İş gücüne katılabilen insanların istihdam oranını belirleyen İstihdam Oranı ölçümü de Türkiye ortalamasının üzerinde. TÜİK’e göre, Türkiye geneli istihdam oranı yüzde 48,3. Fakat Denizli’deki oran ise yüzde 50,3. En yüksek istihdam oranı yüzde 58,2 ile Ardahan’da gerçekleşti. En düşük istihdam oranı ise yüzde 35,5 ile Siirt oldu.

İŞ GÜCÜNE KATILIM: YÜZDE 54,7
Türkiye genelinde, 2023 yılı için işgücüne katılma oranı yüzde 53,3 olarak tahmin edildi. Fakat Denizli, bu konuda da Türkiye ortalamasının üzerine çıktı ve yüzde 54,7’ye ulaştı. En yüksek işgücüne katılma oranı yüzde 61,7 ile Ardahan’da gerçekleşti. En düşük işgücüne katılma oranı ise yüzde 38,5 ile Siirt’te oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı