REKLAMI GEÇ

İzmir Fuarında sanat durağı: Kömürcüoğlu Mermer

İzmir Fuarında sanat durağı: Kömürcüoğlu Mermer

2011’den bu yana devam eden Denizli Uluslar arası Taş Heykel Kolonisi için dünyanın dört bir yanından Denizli’ye gelen farklı ülkelerin heykeltıraşlarının yaptığı onlarca eseri İzmir Fuarı’na taşıyan Kömürcüoğlu Mermer yine, taşı, müziği, sanatı ve tarihi bir arada harmanlayarak büyüleyici bir stant haline getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2017 Cuma, 11:23

Denizlihaber.com’un mermerin dünyadaki en büyük üçüncü fuarı olarak gösterilen İzmir Marble ile ilgili “Fuarın Ardından” başlıklı izlenim haberleri sürüyor. Konu İzmir Marble Fuarı olur da Kömürcüoğlu olmaz mı diye merak edenler haklı.

BÜYÜLEYEN FARK
Keza 2011’de taşa endüstriyel kazanç noktası olarak bakmaktan bir adım öteye geçerek Türkiye’nin en önemli sanat organizasyonlarından birini başlatan Kömürcüoğlu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu farkını çok net bir şekilde 2017 İzmir Marble Fuarı’nda da gösterdi.

Taş Heykel Kolonisi’nin 5 yıl boyunca ortaya çıkardığı en güzel ve en nadide eserlerden bir konsept oluşturan Kömürcüoğlu Mermer, fuarın deyim yerindeyse yorucu temposuna bir sanat molası verdi.

ÇOK ÖZEL ESERLER SERGİLENİYOR
1982 kuruluşlu firma 22 yıldır katıldığı İzmir Fuarı’na özellikle son yılarda oluşturduğu stantlarla kelimenin tam anlamıyla damgasını vuran firmalardan. Daha önceleri fuardaki standına taşıdığı kuyruklu piyano ile başarılı bir konsepte imza atan Kömürcüoğlu 3 yıldan fazla süredir traventenle sanatın bir araya getirildiği büyüleyici taş heykellerinin müzik eşliğinde sunulduğu konseptiyle adından çokça bahsettiriyor. Stanta bu yıl ABD, Kostarika, Peru, Gürcistan ve Rusyalı sanatçılarının eserlerinin yanı sıra sanat fakültesi öğrencilerinin atölye çalışmalarında çıkardığı seçme eserler de yerleştirildi.

KONURALP BEY FONU OLDU
Kömürcüoğlu bu yıl, geniş standının dört bir yanına taş heykel kolonisi eserlerini serpiştirirken, fondaki büyük platforma ise Düzce Meydanı’na Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan ve mimari tasarımdan kullanılan travertene kadar tüm yapımını Kömürcüoğlu Mermer’in üstlendiği Konuralp Bey Anıtı görselini koydu. Geçtiğimiz aylarda tamamlanan Konuralp Bey Anıtı 7 metre yüksekliği ve 25 metre genişliğinde.

DERDİMİZ YENİ MÜŞTERİ DEĞİL
Sanata büyük önem veren Kömürcüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Denizli’ye özgü traverten mermerin sanata evrilmesine vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirirken, “20 yılı aşkındır bu fuara katılıyoruz. Artık Kömürcüoğlu uluslar arası düzeyde bir marka haline gelmişken, sektöre öncülük edecek sorumlulukla hareket ediyor. Yani biz burada Türkiye’nin bu işte nerelere geldiğini göstermenin kaygısındayız. Burada yeni müşteriler kazanmaktan çok derdimiz sanatın, emeğin, alın terinin, tasarımın bizim için ne kader önemli olduğunu anlatmak. Bunu da başardığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

ENGELLİ DETAYI GÖZLERDEN KAÇMADI
Kömürcüoğlu’nun İzmir Marble standında son iki yıldır önemli bir detay da gözlerden kaçmıyor. Firma, engelli ziyaretçilerin stant içinde rahatlıkla dolaşması adına bir engelli rampası da oluşturdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı