REKLAMI GEÇ

Denizli Otonomi ücretsiz yol gösterecek

Denizli Otonomi ücretsiz yol gösterecek

Yurt dışından getirilen bir kısmı hala trafikte bir kısmı ise bağlanan ithal araçlara ilişkin yapılan yönetmelik değişikliği bu araçların kayıt altına alınmasının önünü açtı. Getirilen vergi affı halen görülen pek çok davanın da sona ermesini sağlayacak. Otonomi Denizli mağdur araç sahiplerine ücretsiz danışmanlık yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2019 Cumartesi, 13:23

İthal araçların kayıt altına alınması sorunu artık çözüme kavuşuyor. Bu konuda mağdur olan binlerce Denizliliye, Denizli Otonomi yol gösterecek. Otonomi Denizli Galericiler Sitesi Başkanı Berzan Taşer bu hizmet için ücret alınmayacağını açıkladı.
Türkiye’de otomotiv sektörünün üzerindeki yoğun vergiler bazı vatandaşların yurt dışından araç ithal etmesine neden oluyordu. Yurt dışından getirilen araçların bir kısmı eksikleri nedeniyle bağlanıp yollardan men edilirken bir kısmı ise trafikte varlığını sürdürüyor.
İthal araçların ikinci kişilere satılması, eksik evrakları, vergilerinin ödenmemesi, farklı model girişi gösterilmesi, faturalarının ibra edilmemesi gibi nedenlerle alıcı ve satıcı arasında problemler oluşturuyor, konu mahkemelere taşınıyordu. Denizli’de bu durumda 5 bin araç olduğu tahmin ediliyor. Bir kısım araçlara ilişkin ise mahkemeler devam ediyor.

MASFED DEVREYE GİRDİ
Ülke genelinde büyük bir sorun olan konu için Denizli Otonomi’nin de üyesi olduğu Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu devreye girdi. MASFED’in girişimleri sonrası Adalet Bakanlığı bir çalışma yaparak vergi affı ve yönetmelik değişikliği getirdi.
Cuma günü Resmi Gazete’de yayınlanan ‘5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Göre Gümrük Vergilerinin Eksik Ödenmesi Nedeniyle Başlatılar Bir Soruşturma veya Kovuşturmaya Konu Kara Taşıtlarının Sahiplerine İadesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ ile mağdur olan araç sahiplerine yıl sonuna kadar son bir şans tanındı.

ARAÇLAR KAYIT ALTINA ALINACAK
Yönetmeliğe göre araç sahipleri eksik yatırılmış ya da hiç ödenmemiş gümrük vergilerini ödeyebilecek, evrak yanlışlık ve düzensizliklerini giderebilecek ve araçları ile bayiden alınmış gibi trafiğe çıkabilecek. Denizli Otonomi ise işte bu aşamada devreye girecek. mağdur vatandaşların evrak işlemlerine öncülük edecek olan Denizli Otonomi bu iş için ücret talep etmeyecek.

TAŞER: BİZE GELSİNLER MAĞDUR OLMASINLAR
Otonomi Denizli Galericiler Sitesi Başkanı Berzan Taşer sadece araçları yurt dışından ithal edenler değil iç piyasada satın alanların da mağdur olduğunu belirterek, “Bu konuda uzun süredir federasyonumuz aracılığı ile çalışmalar yürütülüyordu. Yeni yönetmelikten mağdur herkes faydalanabilecek. Evraklarındaki yanlış beyanlar düzeltilip, trafikte gönül rahatlığı ile dolaşabilecekler. Bizler Denizli’de bu konuda mağdur vatandaşlarımıza yol gösterici olmak istiyoruz. İsteyen bize gelebilir onlara bu alanda ücretsiz öncülük ederiz. Yardımcı olup sorunlarını gidermek istiyoruz. Blgi ve belge temin etmek isteyenler de bizlere başvurabilir. Kapımız herkese açık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı