REKLAMI GEÇ

Denizli şarapları bunu hep yapıyor

Denizli şarapları bunu hep yapıyor

Denizli şarap sektörünün önde gelen firmalarına uluslararası ödüller gelmeye devam ediyor. Her yıl aldıkları sayısız ödülle sektöre damga vuran firmalar, son olarak Decanter World Wine Awards (Decanter Dünya Şarap Ödülleri) yarışmasında aldıkları yeni ödüllerle isimlerini bir kez daha dünya şarap sektörü tabelasına yazdırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2017 Cuma, 14:15

Denizli şarapçılığında yarım asrı aşan deneyimleriyle sektörün önde gelen firmalarından olan Pamukkale ve Küp Şarapçılık, 2017 uluslararası şarap yarışmalarına kaliteleriyle damga vurdular.

Dünyanın en prestijli yarışmalarından sayılan Decanter‘in en iyi şaraplar 2017 listesi henüz yayınlanmadı ancak bu yıl 11.si düzenlenen yarışmada şaraplarımızın topladıkları madalya haberi çoktan geldi.

Bunun dışında Fransa, Belçika ve İngiltere’de düzenlene diğer uluslararası yarışmalarda da boy gösteren firmalarımız, bu yarışma ödüllerini de boş geçmedi.

Özellikle bölge topraklarında yetişen üzümlerden hazırladıkları serileriyle yarışmada yer alan firmalar, kupaj kategorisinde hatırı sayılır puanlar topladılar.

Pamukkale Şarapları İngiltere’de düzenlenen İnternational Wine And Spirit Competition 2017 yarışmasından 3 bronz, bir gümüş madalya, Decanter World Wine Awards 2017 yarışmasından 2 bronz, bir gümüşle döndü. Ayrıca Vinalies Internationales Vine Competition 2017(Fransa)’den 2 gümüş kazanan Pamukkale şimdiye kadar aldığı madalyaları, Concour Mondial Belçika’dan şato tipi özel üretimle hazırlanan Nodus Grubu’yla aldığı 2 altın madalya ile taçlandırdı.

Küp Şarapları Decanter’dan, bir gümüş ve bir bronz madalya ile döndü. Daha önce katıldığı Mundus Vini Uluslararası Şarap Yarışmasından gümüş madalya alan Küp, katıldığı yeni yarışmaların sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

DECANTER WORLD WİNE AWARDS (DWWA) NEDİR?
DWWA, tüm dünyada kabul gören şarap uzmanlarından oluşan bir jürinin değerlendirme yaptığı, dünyanın en büyük ve en etkili şarap yarışmasıdır. Yarışma sonucunda şarap önerileri ve uluslararası stokçular listesi yayınlanır. DWWA’nın başkanlığını 1976 yılında Fransız şaraplarına karşı Amerikan şaraplarının başarısını ortaya koyan yarışmanın efsanevi düzenleyicisi Steven Spurrier yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı