REKLAMI GEÇ

Denizli, tam kapanmada da üretime devam edecek

Denizli, tam kapanmada da üretime devam edecek

Tam kapanma sürecinde birçok alanda faaliyetler duracak ancak fabrikalar üretime devam edecek. Türk-İş Denizli Temsilcisi Yakup Çetin, ekonominin durmaması için üretimin devam etmesi ve fabrikalarda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Süreçte en büyük yarayı kurumsal olmayan küçük işletmelerin aldığını dile getiren Çetin, bu tür yerlerin işletme sahiplerine ve çalışanlarına devlet tarafından maddi destek sağlanması gerektiğini ifade etti.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2021 Salı, 12:14

Koronavirüs yeni önlemleri kapsamında Kabine toplantısında alınan kararla 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçilecek. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı kapanma süreciyle ilgili bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi kuruluşlar faaliyetlerine devam edecek. 17 gün sürecek kısıtlamalarda Denizli’deki yüzlerce fabrika üretime devam edecek, binlerce fabrika işçisi de yasaktan muaf tutulacak.

ÜRETİM DURMAMALI
Denizli Haber’e konuşan Türk-İş Denizli Temsilcisi Yakup Çetin, kentteki kurumsal fabrikaların üretime yüzde 80’e yakın kapasiteyle ve koronavirüs önlemleriyle devam edeceğini söyledi. Ülkedeki ekonomi çarkının bir şekilde dönmesi için fabrikaların çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini dile getiren Çetin, “Fabrikaları tamamen kapatırsak ve üretim durursa ekonomi ciddi yara alır. İhracat yapan bir sürü fabrika var, bunların anlaşmaları ve teminatları sekteye uğrar” dedi.

ÇALIŞMA SAATLERİ ÇAKIŞMAMALI
Çetin, fabrikalarda koronavirüse karşı önlemlerin üst düzeyde alınması gerektiğini belirterek, “Şu an birçok fabrikada önlemler zaten alınmış durumda. Ancak bazı işler var ki insanların birbiriyle yakın olması gerekiyor, böyle yerlerde de çalışan sayısını azaltmak ya da farklı önlemler alınabilir. Özellikle organize sanayi bölgelerinde fabrikaların vardiya saatleri birbiriyle çakışmazsa çalışanların servis ya da toplu taşımada yoğunluk oluşturması engellenebilir” diye konuştu.

KÜÇÜK ESNAF BÜYÜK YARA ALDI YARDIM EDİLMELİ
Küçük çaplı işletmelerin bu süreçte ciddi yara alacağını söyleyen Çetin, “Kurumsal işletmeler Kısa Çalışma Ödeneği’nden yararlanıyor, tam anlamıyla olmasa bile işleri bir şekilde yürüyor. Ancak küçük çaplı özellikle kurumsal olmayan iş yerleri büyük zararda. Küçük çaplı yerler Kısa Çalışma Ödeneği’nden kurumsal olmadıkları için yararlanamıyor, bu işyerlerinde çalışan binlerce insan işsiz kaldı. Devletin bu insanlara elini uzatması gerekiyor. İşsizlik ödeneği ya da buna benzer ödeneklerle bu insanlara destek olunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Manşet fotoğrafı: Bahar Tekstil

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı