REKLAMI GEÇ

Türkiye Ekonomi Kurulu’nun yeni başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı oldu

Türkiye Ekonomi Kurulu’nun yeni başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı oldu

Pamukkale Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Türkiye Ekonomi Kurulu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Yeni yönetimde Kazdağlı ile birlikte 6 yeni isim daha görev aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2019 Perşembe, 13:54

Pamukkale Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, 1929 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün himayesi ile Meclis Başkanı Kazım Özalp Paşa’nın önderliğinde kurulan Türkiye Ekonomi Kurulu’nun yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Kazdağlı ile birlikte kurulun yönetimine 6 yeni isim daha girdi. Prof. Dr. Hasan Kazdağlı aldığı bu görev ile kurulun 90 yıllık tarihinde 10. başkanı oldu.

Türkiye Ekonomi Kurulu’ndaki yeni görevinin kendisini gururlandırdığını ve onurlandırdığını söyleyen Kazdağlı, kendisiyle birlikte yönetim kuruluna TOBB Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Özatay, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şuut Doğruel, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper Güzel, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celal Küçüker, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhteşem Kaynak ve Hacettepe Üniversitesi’nden ise Doç. Dr. Ayşen Sivrikaya’nın da katıldığını söyledi

Kurulun bilimsel araştırmalar yapan, sempozyumlar düzenleyen, ekonomik verimlilik çalışmaları yapan, uluslararası kongreler düzenleyen, ekonomik değerlerin artırılması yönünde çalışmaları olan bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Kazdağlı, 500 üyeleri olduğunu belirterek, “Türkiye Ekonomi Kurulu, önemli bir kuruluş. Dünya Ekonomi Derneği’ne üye olan kuruluşa sadece doktorasını yapanlar üye olabiliyor” dedi.

Yoğun bir çalışma temposu içine gireceklerini de söyleyen Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, “Yönetim Kuruluna seçilen çok değerli iktisatçı arkadaşlarımla birlikte yoğun bir çalışma programı ile projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

meşcere   -  Bağlantı 11 Nisan 2019, 16:26

Uçarız artık………

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı