REKLAMI GEÇ

Denizli, ülke ortalamasının aksine dış ticaret fazlası verdi

Denizli, ülke ortalamasının aksine dış ticaret fazlası verdi

Türkiye’nin ithalatı, ihracatından fazla iken, bu tablo Denizli’de tersine döndü. Üretim ve turizmin yoğun olduğu Ege Bölgesindeki tüm kentlerle birlikte Denizli dış ticaret fazlası verdi; aldığından fazlasını yurt dışına sattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2021 Pazartesi, 12:03

Ege Bölgesi’nden geçen 21 milyar 474 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Ege İhracatçı Birliklerinin yapılan açıklamada, TÜİK verilerine göre bölgenin 2020 yılındaki dış ticaret hacminin 35 milyar 107 milyon dolar olduğu bildirildi.

İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Balıkesir, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’nın 2020 yılında da dış ticaret fazlası verdiği belirtilen açıklamada, İzmir’in, geçen yıl 11 milyar 597 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği, kentin aynı dönemdeki ithalat rakamının ise 8 milyar 465 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

Manisa’nın 2020 yılında ihracatının 4 milyar 180 milyon dolar, ithalatının ise 2 milyar 431 milyon dolar olduğu aktarılan açıklamada, Denizli’nin, 1 milyar 455 milyon dolarlık ithalata karşılık 2 milyar 867 milyon dolar ihracata imza attığı kaydedildi.

Açıklamada, Ege Bölgesi illerinin ihracatının 21 milyar 474 milyon dolar, ithalatının ise 13 milyar 633 milyon dolar olarak gerçekleştiği belirtildi.

“EGE BÖLGESİ İHRACATÇI KİMLİĞİNİ GÖSTERDİ”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir’in liderlik yaptığı Ege Bölgesi’nin ihracatçı kimliğini 2020 yılında da gösteren bir performans ortaya koyduğunu dile getirdi.

Ege Bölgesi’nin, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ilk 1000 ihracatçı listesinde 160 firma ile temsil edildiğini aktaran Eskinazi, “İzmir’de yer alan iki serbest bölgemizde yapılan katma değerli üretim ve ihracat İzmir’i Türkiye’de ikinci sıraya taşıdı. İzmir’in serbest şehir olması daha çok katma değerli yatırımı İzmir’e getirecek, İzmir’in ihracat çıtası daha yukarı taşınabilecek.” ifadelerini kullandı. İZMİR (AA) Kapak Fotoğrafı: Bahar Tekstil

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı