REKLAMI GEÇ

Denizli’de 2 milyon liraya kadar olan konutlara, devlet kefalet ile kredi imkanı

Denizli’de 2 milyon liraya kadar olan konutlara, devlet kefalet ile kredi imkanı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası”nın detaylarını açıkladı. Denizli için 2 milyon liraya kadar olan konutlara 15 yıl vadeli 0,69 faizle kredi imkanı tanınacak. Yüzde 10’u peşin alınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2023 Çarşamba, 12:13

Bakan Nebati, “Sağlanacak finansman İstanbul’da en çok 5 milyon lira, 2. Bölge illerinde en çok 3 milyon lira, 3. Bölge illerinde en çok 2 milyon liradır. Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenirken, azami 15 sene vadeyle sağlanacak finansman da faiz/kar payı oranı yüzde 0,69’dan başlayacak. Yeni Evim Programı’ndan yararlanacakların halihazırda bir konutunun olmaması ve son bir yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor.” dedi.

“Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışları takip edilecek”
Bakan Nebati şöyle devam etti;
“İlk 3 yıl aylık taksitlerin bir kısmını geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak üstleneceğiz, ilk 3 sene için taksit tutarları aşağıya çekilmiş olacak.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla’da konut almak isteyen vatandaşların, son bir yıl buralarda ikamet etmiş olması şartı aranacak.
Bankalarla garantörlük anlaşmalarını yapan, konut üretme taahhüdü veren müteahhitlere Hazine destekli KGF kefaletiyle 25 milyar liralık finansman imkanı sunacağız.
Vatandaşlar tamamlanmış, belirli oranda tamamlanmış, bankaların kredi verme kriterlerine uygun olan ve yapımına başlanacak konutlar için kredi kullanabilecek.
Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışları takip edilecek. Haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği tespit edilen kişiler, gereği yapılmak üzere ilgili birimlerle paylaşılacak.”

“İlk etapta 100 bin aile ev sahibi olacak”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum da Yeni Evim Kampanyası ile ilk etapta 100 bin ailenin çok kısa bir zaman içerisinde ev sahibi yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kurum, “Ülkemizin her yerinde bitmiş, belirli oranda tamamlanmış ve bankalarla garantörlük sözleşmesi imzalanmış yeni projelerden faydalanılabilecek. Taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek. Bu kampanya sayesinde milyarca liralık hacim ortaya çıkacak ve ekonomimizde de yaklaşık 600 milyar liralık katma değer oluşacak.” dedi.

Yeni Evim Kampanyası ile ilgili detaylar ve gelişmelerin 16 Ocak’tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebileceğini açıklayan Kurum, “Konut fiyatlarını takip edeceğiz. Projeye dahil olan firmalar belirlediğimiz kriterler çerçevesinde girecek ve kampanya süresince konut fiyatlarını sabit tutacaklar. Arsa ve veraset üzerinden hissesi düşenler varsa, bu hisse 50’den fazla değilse bu projelere başvurabiliyorlar. 50 ve altındaki hisseleri dikkate almıyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı