REKLAMI GEÇ

Denizli’de istihdam artışı bekleniyor

Denizli’de istihdam artışı bekleniyor

İŞKUR, 81 ilde 90 bin 749 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Denizli’de ise bin 381 işyeri ziyaret edilerek veriler derlenmiştir.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2017 Cuma, 08:40

Denizli’de 20+ istihdamlı işyerlerinin %23,6’sında bin 620 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. İŞKUR’un çalışmaları sonucu Denizli genelinde açık iş oranı %1,8 olarak hesaplandı ve en yüksek açık iş sayısına sahip sektörün bin 118 ile imalat sektörü olduğu belirlendi. İmalat sektöründeki işyerlerinin %19,7’si açık iş bildirirken, toptan perakende sektöründe %15,6 ve İnşaat sektöründe %31,4 olarak gerçekleştiği açıklandı.

İŞKUR’un tespitlerine göre; İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Mermer İşçisi ve Dokuma Makineleri operatörü/Dokumacı. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Takım Çalışması. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Akraba-Eş dost aracılığı ile arıyor.

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %30,1’inde bin 891 kişinin temininde güçlük çektiği tespit edildi. Ayrıca eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş),dokuma Makineleri operatörü/Dokumacı, Mermer işçisi, Garson(Servis Elemanı), Kaynakçı(Oksijen ve Elektrik), Gaz Altı Kaynakçısı ve İplik Eğirme Operatörü meslekleri olduğu anlaşıldı.

Denizli genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 2 bin 167 kişilik istihdam artışı beklendiği, işverenlerin 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 2,5 oranında artmasını öngördüğü açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı